2020. november 23., hétfő

Itthonról

 

1) Szerintem Scully ügynök röhejes Margaret Thatcher szerepében, te jó ég!  Helyenként idiótának van beállítva, de ez nem annyira feltűnő, mert Charles is ugyanígy járt. Viszont Scully mutatósabb nő, bár egy miniszterelnöknél tényleg ez az utolsó szempont.

2) Minden ki van vasalva és ki van mosva (elpakolva noch nicht). Nem mintha ez bármit is számítana vagy valami, de nekem lényeges. 

3) Ebédre pizza lesz, de még kel. A Gennaro félét  2 órán át kell keleszteni, vagyis bőven akkor, amikor az ember még nem is éhes.

4) Aggódom, mi lesz az ajándékokkal, ami a család többi tagját illeti. Egyszerűen nincs semmi ötletem, egy hómező az agyam. Vagy az lesz, hogy berontunk egy Müllerbe és ott veszünk meg mindent vagy én nem is tudom....Tegnap már jelentősen több ember nyüzsgött az üzletekben és ez már így is marad karácsonyig. Majd eljön az a nap, amikor már csak az Intersparba tudok bemenni, mert egyedül ott nem lesz tömeg. Ja, de ....tavaly ott is volt.

5) Megvettem a karácsonyi kacsát, Tibi gyanakodva megjegyezte, hogy ugye lefagyasztom-...Hát bakker, nem is tudom. Lehet, el kellene ásni és kihantolni egy hónap múlva?

6) A kutya lebukott ma, kiderült, hogy napközben Zalán ágyában szunyókál, a takaró alatt. Megnézném hogy jut be oda, de ahhoz még nem volt szerencsém.

7) A szomszédunk ráírt a polgármesterre, gépi úttisztítást kért. Azóta minden nap vizsla mód tanulmányozom az utcát, hogy mi vezethette erre, mert gyakorlatilag FALEVÉLMENTES az úttest.  

8) Van egy új fogalom nálunk, szotyókázás. Azt nevezem annak, fogalmam sincs miért vagy hogy, ha valaki, leginkább Réka, tanulás helyett és mellett pótcselekvést keres és talál. Ilyen az, ha  1 perc tanulás után pucolni kezd egy narancsot, amit nagyjából egy óra alatt el is tüntet. Kiönt pohárba üdítőt és félpercenként beleiszik. Elmegy kukoricát pattogtatni vagy bont egy konzervet. Sajnos még véletlenül sem mosogat el vagy porszívózza ki a szobáját. Ez a szotyókázás csak akkor bosszantó, ha én is vele tanulok és a szemem előtt csak úgy peregnek a percek és rögtön ki is ugranak az ablakon vagy lefolynak a lefolyóban, ki hogy tudja jobban elképzelni. 

9) Ezzel párhuzamban megszaporodtak az ilyen felszólítások: Ne szotyókázz! Már megint szotyókázol! Szotyókázást berekeszteni!  - és társai.

10) Bámulatos, hogy nekem még mindig van több ismerősöm is, aki nyíltan vírustagadó és ezt bátran felvállalja. Mondjuk, nem az értelmesebbje, az igaz. Az ilyet beküldeném egy COVID osztályra önkéntesnek, szerintük úgysincs mitől félni. Az külön pikantéria, ha nem is itthon él, élvezi felhőtlen belga (vagy balga?) napjait (takarít valahol) és közben nem látja a fától az erdőt ott helyben, csak ITT helyben.

11) Réka szólt, hogy idén sem könyvet, sem ruhaneműt nem kér karácsonyra, köszike!  Vagy ezt már említettem?  Pedig gondoltam rá, hogy még berongyolok a Nyújorkerbe egy hétköznap és veszek még egy lámás pizsamát neki, amit annyira imád. De ha nem, hát nem!

12) Elakadtunk a gardróbtervezésben, nem vagyunk elég kreatívak....

13) Na Réka megsértődött , mert nem engedtem mikrós popcorn-t készíteni. 

14) Kiváló ez a KORONA film, visszatekertem az első évadra. Nem egy D. Abbey, de majdnem. 

15) Már megint állandó dolgozat tenger csap össze a fejünk felett, holnap Zalánnak környezet, mint minden kedden. Csütörtökön matek, Rékának holnap német, szerdán matek TZ . És még csak hétfő van.





 önként....