2015. november 1., vasárnap

Réka mondta, Zalán mondta



A történet régebben kezdődik, amikor N. unokatesó tavaly elballagott a Verseghy-ből. A csokrát valami oknál fogva Tibi intézte. Nem gondoltam, hogy gubanc lehet körülötte, elvégre most őszintén, elég nehéz olyat rendelni, ami nem felel meg az igényeknek. Hát nem? Virág, virág. Erre hazaállított egy meglehetősen egyhangú ZÖLD csokorral, amiben kiemelkedő szerep jutott egy hatalmas ZÖLD kála félének. Szerintem kínosan ronda volt, úgyhogy el is neveztüktem a virágot  p..civirágnak.....majd javasoltam Tibinek, hogy sürgősen vegyen másik csokrot....Végül ebből semmi nem lett, a virágok elvesztek a többi virágcsokor között (szerencsére) 

1,5 évvel később ellátogatunk a temetőbe a közelgő halottak napja alkalmából. Megérkezvén M. mama nővérének sírjához kellő tisztelettel, Zalán elrikkantja magát az egyik vázára rácsodálkozván.
- Odanézzetek, P..NCIVIRÁÁÁÁÁG! 

***

Nagy kedvenc nálunk a Konyhafőnök című műsor, amit én rendre Mesterszakács-ként emlegetek itthon.  Hiába, a Ramsey félét jóval hamarabb láttam és hát ez a cím maradt meg bennem, még ha a tartalom picit más is. Réka már unja a tévedésem és egy este felcsattan.
- Ha még egyszer Mesterszakácsot mondasz, kapsz egy hét tab megvonást!

Zalán ellenben valahányszor finomat sütök vagy főzök Zét megszégyenítően bejelentést tesz.
- És aki a Konyhafőnök mai adását nyeri, az nem más, mint aaaaaaaa KÉK csapat!!! - azzal lendületesen rám mutat. Már ha éppen kékben pompázom. Ha pirosban, akkor a piros csapat nyer. - nagyon aranyos, mindig megnevettet. 


***

Rékának szólásokat tanulmányozunk, most éppen a kutyás-macskás témakörből. 
- Mit jelent az, hogy se kutyája, se macskája?
- Azt, hogy szegénynek nem engedik, hogy állata legyen otthon.

- Köti az ebet a karóhoz?
- Hát ha be kell menni a boltba, muszáj kikötni...be nem lehet vinni. Hacsaknem vakvezető kutya....

- A mi kutyánk kölyke.
- A mi gyerekünk??

- Jön még kutyára dér?
- Dér?? Vagy dél??

- Egyik kutya, másik eb.
- Hogy mindkettő kutya.

- Itt van a kutya elásva.
- Valaki biztosan meghalt.....