2014. november 25., kedd

Muszáj



Nincs időm semmire, de megfogadtam, hogy ebédidőben írok néhány sort.
 
Múlt héten otthon felejtettem Réka környezet cuccát, előtte való héten a magyar füzetet. Eddig megúszta fekete pont vagy beírás nélkül. Erre ma, már a buszmegálló felé tartva felhív Tibi, a maga halál nyugodt hangján, hogy hová akasztottam a suliban Réka torna cuccát. TORNACUCC???? A nyomorult életbe, elfelejtettem a tornacuccot, ahogy volt! Akkora lelki furdalásom volt, mint ide Lacháza. Végül Tibi hazarohant érte, majd vissza, egyeztettünk még telefonosa, hogy mit hol talál, mert a tornazsákban csak a cipőt lelte és a tornadresszt. "Melegítő? Réka szerkénye legfelső polc.....Alsót is ott találsz, igen. ..." 30 gimiba tartó diáklány pislogott rám a buszon, élmény volt. Szerencsére egy percen belül kiürült a busz.
 
Megrendeltem a gyerekek ajándékának egy részét. Mindent megvettem volna, amit terveztem, de nyugalomra intettem magam, 4 hét van még karácsonyig, jöhet új ötlet, idea és vágyálom, annak is helyet kell hagyni. Így is Zalán este leszögezte, hogy nem is kell neki kilövős autópálya (ezzel alaposan leforrázott), viszont Transformers igen. Na tessék! Réka még mindig a pónik világában éldegél, így néhány póni tartozék biztosan beesik majd neki. A könyveket még Réka névnapja táján beszereztem, azt is ki lehet pipálni. Mikulás csomagot véglegesíteni szeretném a héten, talán majd pénteken úgy rendezem, hogy megadatik nekem egy kis magány. Utolsó pillanatra nem szeretném hagyni. A zsák készen áll.
 
Tegnap kitakarítottam és átrendeztem a gardróbot, úgyhogy újabb helyiség kipucolva. Hurrá!!
 
Az oviban tegnap FitKid torna volt, beszéltem pár szót Ildi nénivel, aki már Rékát is tanította. Olyan édi volt Réka, megálltunk Ildi néni mellett, felnézett rá, "csókolom, Ildikó néni!" -  úgy köszönt, mint egy beidomított, fegyelmezett robot. Mondtam is Ildinek viccből, hogy látja, ezt tette vele az iskola. Zalánt megdícsérte egyébként, nem is volt választása, mert ott állt mellettem, hogy milyen jó az egyensúlyérzéke és milyen ügyes. Kisfiam fürdött a dícséretben, közben tiszta filc volt a képe, nyaka, homloka. Állítólag valamelyik kislány akarata ellenére (mármint Zalán akaratáról van itt szó) összefirkálta piros ceruzával. Úgy volt az filc, mint ahogy most itt ülök. Este csutakolhattam a kádban szegény párát.
 
Réka gyűjti a pirospontokat a hó végi összesítésre, most éppen valahol 46 csillagnál jár, ebből még 3-4 beíratásra vár. Egy hónapja 20 csillagja volt, én úgy emlékszem, szóval nagyon belehúzott. Jövő héten várhatóan matekból témazárót írnak, abból gondolom, hogy vették a héten az ötöst, utána pedig adja magát a helyzet, hogy újabb témazáró. Szerintem csak az a kérdés, hogy vajh hibátlan lesz e vagy becsúszik 1-2 hiba figyelmetlenség miatt. Remélem, nem fog.
 
Na megyek, megjött a főnök a bankból. Csákó!