2018. május 16., szerda

Ufótól Dióig

Aki még soha nem vett bérletet. Ma voltam fültanúja. Némi spéttel vettem havi bérletet....ez volt a büntetésem. :)


- Jónapot, egy bérletet kérek.
- Milyen bérletet?
- Hát....
- Diákbérletet?
- Nem, dolgozom, kijárok az Erdért felé, tudja a temetőnél kell leszállni…..
- Összvonalasat szeretne?
- Hát….igen, igen.
- Ennyi és ennyi lesz. Számlát kér?
- Nem, nem fizetik…
- Parancsoljon, itt a blokk....és a bérlet.
- Ö….öööööö. Melyik a bérlet?
- Amire a 1805 van írva.
- Ki kell töltenem most?
- Nem fontos….
- Rá kell írni a nevem?
- ….igen….ott a pontozott vonalra….és a lakcímét is.
- De én nem akarom ráírni.
- Akkor megbüntetheti az ellenőr. Itt a tájékoztató kiragasztva.
- Ezt a bérletet nekem fel kell mutatnom a sofőrnek….
- Igen….
- De akkor látja a nevem. És a címem is….Ez nem aggályos?
- Kérem, elég hosszú a sor….
- Komolyan rá kell írni a nevem??? Hihetetlen.
- Következőt kérem…mit adhatok?
- Na de más is ráírja a nevét? Ez komoly? Felháborító. Mi köze a sofőrnek ahhoz, hogy megtudja az én nevem és lakcímem. Nem értem. Tudja mit? Nem írom rá a nevem. Viszontlátásra! Lehet, inkább kerékpárral fogok járni…..
- Viszontlátásra…..
Szerintem valami ufó volt, ez egészen biztos. Ha megkopogtattam volna a hátát, tuti kongott volna, mint abban a régi de Funes filmben….

Bár szombaton megesküdött a Mestör, hogy hétfőn jön és befejezi a nappali-étkezőt, nem jött. Mondjuk arra esküdött meg, hogy ezen a héten, de mivel pénteken szülinapot tartunk, feltételeztem, hogy nem aznap akar festeni… Sem hétfőn, sem kedden nem jelentkezett, így ma reggel már nyomdafestéket nem tűrő módon szidtam, mint a bokrot. Most komolyan, miért van az, hogy minden egyes szakembernek mondott idiótával kínlódunk? Az alap glettet húsvétkor vitte fel. Azóta nem képes befejezni. Én többet nem hívom, már arra is gondoltam, hogy youtube videóból megtanulunk glettelni, nem lehet akkora ördöngősség..

Réka macskája, Nünü megszült a hét elején, öt kiscicája van. Mivel Tata a családban a születésszabályzó túl a nagybetűs Természeten, még nem tudni, hét végén hány macskát találunk ott, de legalább 3 jó lenne. Zalán macskája, Kormi egy cicusnak adott életet, így most egy közös zugba bújva élvezik a gyermekágyas időszakot. Két anyamacska és kb. 6 cica. Megfordult a fejemben, hogy Kormi cirmosát elhozhatnánk, feltéve , ha fiú….de Tibi hallani sem akar róla egyelőre. Na mondjuk, kutyát sem akart….

Diócska remekül van, úgy nő, mintha ez az egész folyamat fel lenne gyorsítva nála, de nem, vizsla, azok pedig ilyen ütemben nőnek. Az éjjel a kosarában aludt, majd 4:20-kor felébresztett azzal, hogy folyton ásított. Olyan kis nyugtalannak láttam, már amikor feltápászkodtam, hogy leviszem pisilni és kakálni, eléggé hülyének nézett és végül kézben kellett levinnem a kert betonjára. Gyorsan kipakolt, amit tudott, úgyhogy visszaaludtam (persze már az ágyamban, nem a betonon ), Diót pedig rászabadítottam Tibire, aki Réka ágyában húzta a lóbőrt. Nálunk mindenki mindenfelé alszik, össze-vissza, csak én vagyok a fix, mert én olyan vagyok, hogy a helyemen tudok csak jót aludni. Olyan jó, hogy van egy kutyánk, egy csoda ő....

Réka német szódolgozatot ír ma az időjárás szavaiból…Hát remélem, elmaradt, mert tegnap 8-kor már használhatatlan volt és a szavak felét vagy nem tudta vagy keverte. Borús, derült, változékony idő, zivatar, vihar, köd, jégeső, vénasszonyok nyara, csapadék, hőmérséklet és még sok minden más….Ha nem ment volna el szolfézs kamarára, talán jobb esélyei lettek volna, de elment, hiába dobtam be az ötletet a lehetőségek közé, hogy hagyja ki….Ezt is meg kell tanulni, időt szakítani a tanulásra és időben, nem az utsó pillanatban kapkodva. Bár ő nem kapkodott…ilyen téren nem szokott.
Zalánéknál ma anyáknapja. Jön Tibi is fotózni, találtam kutya szittert (Réka).
Na itt az ebédszünet vége. Majd meló mellett befalom a lasagnémet...

Ui: a szódoga nem maradt el sajnos, de mivel egy hiba és a hibátlan az ötös csak, az biztos nem lesz. Nem baj. Már lassan nem is érdekelnek a jegyek, csak haladjunk már, teljenek a hetek. Az igaz, hogy 4,9 a leggyengébb átlaga kb. Rékának, mit feszengjek.

Megvolt Zalán anyán napi műsora....Elmehetnék az iskola kritikusává, tök jó munkát végeznék - szerintem szörnyű volt. Az mindent elmond, hogy meg sem hatódtam rajta. Én, aki folyton bőgök mindenen. Négy soros versrészleteket mondtak, ömlesztve, akinek mamája is ott ült, az kettőt. Aztán vége lett és olyan űrt éreztem, hogy azt mondta, ennél az is jobb lett volna, ha nincs műsor....Talán csak én vagyok túl kritikus vagy várok túl sokat.

Hopp, Dió felkelt inni....Mindenképpen le kell vinnem pisilni hajnalban. Épp vedel....