2019. szeptember 30., hétfő

Szeptember végén



Ez volt az utolsó nap a hónapból. Ez a szeptemberi 30 nap kemény volt, annyi minden történt és annyi minden van még nyitva mindig.

1) Elkezdődött az iskola. Zalán nagyon jól kezdett, most négyes lett a nyelvtan tz és a német is, de nem baj, matekból már 3 ötöse van, németből kettő, szövegértés öt...igazából a mai napig,  csak ötöst hozott haza. Réka is remekel, neki is csak ötöse van a Krétában. Nehéz nem kommentálni, hogy szerintem semmit nem tanul, de általában összeszorítom a szám, még túlságosan tanév eleje van. Olykor meg nem sikerül, akkor kikérdezem. Megint máskor ő omlik össze hisztérikusan, hogy holnap matek tz és ő nem tud semmit, de tényleg semmit....valahogy mégis ötös lett, mert Laci bácsi nem firtatta a az ár és hektár váltást... 

2) A villám okozta károkból nem épültünk fel egészen, a nagygép úgy tűnt, hogy jó, nem is ment tönkre, viszont szoftverileg valami mégsem oké vele, szóval nem sokáig tartott az örömünk, hogy a gép rendben van. Mosogatógép szervizes sehol, a számítógépek félgőzzel működnek. Már azon kapom magam, hogy nem akarom hallani Tibi beszámolóit, mert fizikailag fáj mindaz, ami történik, amit kínlódik és szenved és semmi haladás nincs. 

3) A kutya mondjuk jól van, virágzik. Nem érti, miért nem visszük minden este sétálni....

4) Réka hétvégén szülinapi bulin volt, nagyon jól érezte magát. Ott volt csaknem minden csaj az osztályból. 

5) Holnap zene világnapja, ennek alkalmából 7 órára kell mennie Rékának suliba, mert zenével köszöntik az iskola tanulóit. Hurrá, érdemes fuvolázni, nem?

6) Viszont elviszik őket moziba délután holnap, valami Bartók filmre. Készült olyan, hogy Bartók film? Réka tök boldog, mert így ma elmaradt a szolfézs. 

7) Előjött az ekcémám vagy valami olyasmi és egyelőre semmilyen kence nem hat rá. Az a rémálmom,hogy az arcomon is előjön és akkor el kell mennem rokkant nyugdíjba, vagy profi maszkmesterséget kell tanulnom, máskülönben én ki nem teszem a lában az utcára .... Majd vissza kellene mennem a dokihoz, de egyelőre nincs sok kedvem hozzá.  Hogy állapotom alakulásában szerepe van a giga mega stressznek, azt nem tudom elképzelni, ááá....

8) Tesóm lánya szerdán indul a Cambridge-i egyetemre, pontosabban annak egyik college-ába....Hát irigykedem, mint a fene, bár nem tesómra, akinek a tandíjat és az egyéb költségeket ki kell perkálni. Nekem jó lesz (illetve Rékának) bármely magyar egyetem, amennyit kínlódunk a sulival, bárcsak ott  tartanánk! Amúgy meg nem, dehogyis, az azt jelentené, hogy kirepültek a fiókák....még ne!

9) Ebben a hónapban ültük meg anyósom 80. szülinapját, melyre klassz meglepi bulit csaptunk neki. Volt sírás-rívás,meghatódás, sok finom kaja. Sógornőm volt a fő szervező, minden nagyon jól sikerült. A kutya oda nem teheti be a lábát, ezért kb. 5 órát itthon volt egyedül. Nem volt semmi gond, utána elvittük sétálni, ügyes volt.

10) Az iskola körüli cirkusz meg..... most mit lehet arról írni? Egyelőre megoldódott, de fényes jövőt a sulinak nem látok. Kár érte, mert nagyon jó suli volt, amikor Réka volt elsős vagy talán még most is, fene tudja.

11) Ja, hullik a hajam is, mint minden ősszel....Nagymamám középkorú volt, amikor az összes haja kihullott és onnantól fogva mindig kendő volt a fején. Állítólag valami gyógyszer mellékhatása volt ez. Nekem nem is volt fura, mindig csak úgy láttam. 12 éves voltam, amikor meghalt. Fura volt látni anyut, aki akkor maradt árva, vagyis vesztette el az apukája után anyukáját is. Ma már annyira másképp látom azokat a régi emlékeimet....

12) Hétvégén klassz idő volt, olyan langyos meleg, amiről tudod, hogy már nem sokáig rúgja az ősz és milyen sokat kell várni, mire újra meleg lesz. Egyébként szeretem én az őszt is, csak valahogy idén nem....Még nem jöttem rá, miért. Szarvasra terveztünk menni, ahová a kutyát is beengedik, de talán még nem elég színesek a fák és mindkét napra volt egyéb program. Hátha lesz még rá alkalom...

13) Mi volt még szeptemberben? Vagy inkább: mi JÓ volt még szeptemberben? Nem tudom.

14) Diónak találtam vagány vízálló, polár kutyakabátot a télre. MÉg vacillálok,hogy M vagy L-es legyen, mert pont a két méret között van, inkább M-es viszont hátha hízig, izmosodik még...de mi lesz ha lóg rajta a cucc ... úgyhogy még nem döntöttem. Odébb lesz még talán a fagy, a kegyetlen. 

15) Egész tűrhető lasagne-t főztem vacsorára. Nem tökéletes, mert félúton tervet küldött módosítani, mert a tepsiből elkezdett kiszivárogni és égni a paradicsomszószos cucc....De megoldottam ezt is.

Jó éjt! Még mesélek a bandának ezt vagy azt....