2016. június 26., vasárnap

Rekkenő


El nem tudom, mondani, milyen jót aludtam az éjjel. Persze a légkondi áldásos közreműködésével....

Tegnap akkora volt a hőség, hogy csak valamikor 4 óra után dugtuk ki az orrunk a lakásból, akkor is csak azért, mert megígértük anyunak, hogy leszedjük nála az meggyet. Az ő korszakalkotó ötlete az volt, hogy hajnalban vágtassunk ki, olyan ÖT óra felé....mert akkor még hűvös van, leszedjük a meggyet, aztán mehetünk dolgunkra. Valahogy nem tudtam elképzelni, hogy öt órakor én meggyet kapkodok a fáról szombat reggel, úgyhogy maradtunk inkább a késő délutáni órákban. Egyébként a dologban a csavar, hogy szombatra virradóra nagyon rosszul aludtam, sokszor felébredtem, úgyhogy én egyedül simán meg tudtam volna csinálni, hogy 4 óra után elkezdek készülődni a szürethez....de a többiekről ugyanez egyáltalán nem volt elmondható, úgyhogy mindegy. 

Vásárolni is beugrottunk a C&A-ba, mert előadtam a "nincs egy rongyom sem" című magánszámom. Egyébként ebben a kánikulában tényleg nincs igazán mint felvennem. Mondjuk egy csinosabb nyári ruha, szoknya...semmi. Ha a kihízott ruhatáramat is tekintetbe veszem, akkor is siralmas a kínálat. Általában pólókat vagy blúzokat veszek, ezekben gondolkodom, így a nyári ruha vagy a ruha mint olyan általában hiányzik a ruhatáramból, leszámítva az alkalmi gúnyákat.  Szoknyákban sem vagyok jó, van egy farmer és egy kord, a többi megintcsak alkalmi. 

A gyerekek új szokást vesznek fel mostanában, úgy tűnik. Ahogy én eltűnök néhány ruhadarabbal a próbafülkékben, úgy ők is hasonlóképpen tesznek. Nem csak bújócskáznak vagy szaladgálnak a polcok és fogasok körül, teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy éppen hol tartozkodunk, hanem célzatosan VÁLOGATNAK. Ezen csak azért lepődtem meg, mert mindkettőjük nyári ruhatára komplettnek tűnik, vagyis őszig semmire nincs szükségük és még így is több rucijuk van, mint kellene. 

Az első körben (amikor farmert kerestem - tipikus kánikula ruha, ugye? Na jó, van mentségem, kuponom is volt)  a gyerekek még nem voltak sehol, utólag jöttem rá, hogy akkor éppen nézelődtek. Majd hirtelen berobbantak a próba fülkék sorába. Zalán egy rövid nadággal, két pólóval és egy baseball sapkával. Ami nagy volt rá, csak a két füle  tartotta a helyén nagyjából. 

Réka két cicanadrággal, egy fehér felsővel és még valamivel...egyensúlyozott. Végül abban maradtunk, hogy mindenki kaphat EGY valamit. Mindketten egy 990 Ft-os póló mellett döntöttek, úgyhogy fellélegezhettem. 

Ahogy kivásároltuk magunkat és megcsappant a bankszámlánk, következett a meggy szüret. Közöltem is a bandával, hogy a jövő heti menü adott, meggyleves, meggyszósz sült husi, új burgonya, piskóta meggyel, meggyes pite, esetleg meggy fagyi....Persze nem egészen, jut a fagyasztó gyomrába is biztosan pár adag, de a friss meggy lehetőségét nem szabad kihagyni. 

Este foci meccs, Magyarország játszik Belgiummal....Miután tegnap továbbjutott Portugália, az a csapat, akinek hármat rúgtunk gólban (ugyanennyit be is szedtünk), valahogy fura elképzelni, hogy kiesünk. Nem érzem igazságosnak. Persze nagyon jó csapat a belga (azt mondják, én nem értek hozzá), a tisztes helytálláson pedig régen túl vagyunk. De akkor is....Szóval, hajrá magyarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!