2015. szeptember 29., kedd

LabdaRúgó


Ezt még a hétvégén írtam, csak aztán közbe jött a mag/szorg....
Amolyan "Carpe diem" illetve "Utánam az özönvíz" alapon járunk a foci edzésekre egyelőre. Nagyon képlékeny még, bármikor fel vagyok rá készülve, hogy vége szakadhat, talán mert Tibinek halaszthatatlanul fontos és egyben sürgős munkája támad vagy Zalán nem lesz hajlandó rész venni az edzésen....Azt sem tudni, meddig tart, beválogatják e a csapatba vagy eltanácsolják. Amennyire én meg tudom ítélni, az ügyesebbek között van. Fürge, robbanékony, tudja merre van a labda és fegyelmezett az edzés alatt. Az igaz, hogy labdát vezetni nem tud, értem ez alatt, hogy futva nem jut labdástul A-ból B-be, max. sétálva. Olykor elbizonytalanodik, melyik kapura is kell támadni és hát nem az a rámenős, agresszív fajta. Gondolom, bizonyos szempontból gyakorlat teszi a mestert és még sokat fejlődhet. Nem agresszivitásilag, hanem technikában.


Amilyen rossz híre volt az első óra alapján J. bácsinak, annyira csodálkoztam én a másodikon, hogy a vádak szinte megalapozatlannak tűntek. J. tényleg megköveteli a szigort és sokszor hiányos utasításokat ad a gyanútlan 5 éves bandának, ám goromba egyik gyerekkel sem volt. Buksikat is simogatott, ha kellett, elismételt négyszer is egy valamit és egész türelmesnek tűnt. Gyorsan megnyugtattak a szülők, akik már a második edzést taposták a lelátón, hogy  ki van cserélve J., egészen szelíd és nyájas. Volt szigor és szabályok, katonás rend, de vajon hogy lehet másképp másfél órán át egy maréknyi bolhát 18 db ötévest lefoglalni?

Volt lepkefogócska és amolyan...fogócska, sorjáték (életükben ilyet még nem játszottak a Pitypangosok, de ahogy láttam, más ovik küldöttei sem, így volt nagy őszkáosz, hajmeresztőőő.....) Labdával szlalomozni kellett, vezetni a labdát, zsámolyba pottyantani. Zalán ügyes volt, bár sokszor rajtakaptam, hogy nem figyel J. bácsira, vagy nézelődik vagy a cimborájával mókáznak. Nem rosszalkodott egyébként, azt csinálta, amit kell. Az óra végén ismét alaposan elfáradva és megéhezve tértünk haza. Ami azt illeti, én is, pedig egy métert sem futkostam  a tornateremben. 

Zalánéknál jövő héten szerdán (vagyis most szerdán) szülői értekezlet, ami ütközik a suli leendő elsős szülőknek rendezett szülőijével. Téma a kéttannyelvűvé válás, ami izgalmasnak igérkezik. Viszont nem teljesen aktuális. Azon a ponton vagyok, hogy nem tudom, minek kellene történnie, hogy hat évesen suliba írassam....Kihagyom, úgy néz kiaz ovi szülőije talán aktuálisabb, két helyen meg még mindig nem tudok lenni egy időben. Tibi elvileg Zalánnal foci edzésen ücsörög majd.

Pénteken Rákóczisok napja volt a suliban, ami alsóban alig észrevehető. Mondjuk, talán azért, mert rossz volt az idő, konkrétan hol esett az eső, hol csak szitált, így  a külsős programok elmaradtak. Tanítás így sem volt, kreatívkodott a banda és a matek dolgozatot is hétfőre tolták el. Néhány képet hoztam erről a suli honlapjáról.

 
Réka - természetesen - fülig benne a vetélkedő kérdéssorában. (Piros pulcsiban)