2019. augusztus 27., kedd

Épító









Miért is jó (építő jellegű), ha egy ismerősöd (történetesen a Főnököd) gyermeke jön látogatóba a munkahelyedre?  
Mert szembesülsz egy sor dologgal. 
- Te nem húzol zoknit a gyereked lábára onnastól fogva, hogy beköszönt a nyár….Most azon emelkedjünk felül, hogy régen ők húzzák magukra. Vagyis onnastól fogva inkább, hogy szandált lehet húzni. Nálunk nincs olyan, hogy zokni és szandál így együtt. Ez nem hanyagság részemről? Elbizonytalanodtam. Minden rendes kisgyerek lábán zokni+szandál van, nem?
- Nem biztos, hogy jó ötlet azt a kopott, narancssárga, tesód gyerekétől örökölt pizsamaalsót a gyerkőc szekrényében tartanod, mondván, pizsinek még tök jó. Mert még felveszi. Még pedig az első adandó alkalommal, amikor kilép a kapun. Mondjuk, amikor fo
drászhoz viszi az apja vagy beugranak hozzám az irodába vagy bankba mennek. Hiába a csinos, halszálkamintás, tengerész stílusú térdnadrág, ami max. 2-szer volt rajta egész nyáron…a narancssárga viszont kényelmes. 
- Más gyerek megissza a csapvizet, sőt vizet kér inni konkrétan. (Az enyém tavaly nyáron kiverte a hisztit, mert mamánál nem volt kóla. Ami miatt már csak azért is égtem, mint a rongy, mert itthon sem szokott lenni kóla, szóval talány….)
- Más gyerek sem tud megülni a fenekén egy percnél tovább. Ez mondjuk mámor.

- Más gyerek megeszi az ebédet, akár a borsófőzeléket is (ami ugyan isteni, de Zalán ezt cáfolja). FőniCsemete mindet megeszi, az utolsó falatot is. 

- Van gyerek, aki várja a sulit. (Bár Réka is várta, még amikor másodikba ment, szóval…)

- Nem minden gyerek lóghat a neten helyenként kontrollálatlan időtartam erejéig (lást amikor dolgozom, nem tudom korlátozni a netet). Vannak gyerekek, akik csak felügyelettel netezhetnek. Mi ezt már a legelején elbuktuk, aztán lestem, amikor kiderült, hogy Réka - kb. elsős lehetett? – lovak szülését követte le a youtube-on. Még jó, hogy nem azt, ahogy a lovak készülnek, bár ki tudja….ugye…a mai világban.

- A mai gyerekek jobban tudják, hol a hangszabályzó egy vadidegen laptopon, mint jómagam. Bámulatos. 

- Ne akarja 7 éves gyereknek Vuk-ot indítani a laptopon. Vagy nem ismeri vagy nem érdekli.

- Más gyerek elpakolja maga után a holmiját, leviszi a mosogatóba az edényeket, stb.
- Más gyerek is szeret anya/apa munkahelyén időzni.
- Más gyerek idegenek előtt fel nem emeli a hangját. Nem vinnyog, nem verődik, nem vernyákol, nem hisztizik és szinonímák.
- Ha Fater közli, hogy vége a mesenézésnek, mert dolgoznia kell, zokszó nélkül feláll és átengedi a laptopot….Van ilyen gyerek, igen.
De azért imádom az enyémeket is, mert imádnivalók önmagukért. Hatalmas forma mindkettő a maga jogán. :) :)  
Végül és nem utolsósorban ---- betegesen szeretem  a gyerekeket. Főleg, amíg jók!

Hozzászólások