2017. április 27., csütörtök

Helyzetünk


Telepítettem ezt a FeedJit-et (Live Traffic Feed) ...mert nem működött egyáltalán. Azóta minden olvasóm vagy Angliából érkezik az oldalra vagy Amerikából. :) Biztos úgy működik, mint a parancsolat....

A napom rosszul indult, belekukkantottam abba a videóba, ami rögzítette, hogyan szólalt fel tegnap Guy Verhofstadt az Európai Parlamentben és eléggé felidegesítettem magam rajta....A minimum, amit tudok írni, hogy meglehetősen megalázó és felháborító volt a helyzet...megbántam, hogy végignéztem.

Rékáék az elkövetkezendő héten minden német órán szódogát írnak. A feltételek roppant korrektek: 10 szó, egy hiba már négyes. Hát remélem, nem az ilyen idióta dolgokkal rontja le a sok ötösét, közöttük két TZ ötöst....Én nem tudom, ezt hogy találják ki a tanárok. Mi vezeti őket az ilyesmi kifundálásában?  Gonosz vagyok, hogy azt gondolom, nem pusztán annyi, hogy a gyerekek minél tökélesebben tudják a szavakat? Nem hiszem, hogy ezt pont májusban kellene elkezdeni, amikor már amúgy is fáradnak  a gyerekek, lelkesedésük egyre kókadtabb. Legalábbis Rékáé. Úgy kommentálta M. néni, hogy könnyű lesz ötöst szerezni. Nahiszen.....Meglátjuk, milyen jegyek születnek. Megtanultam Rékával a szavakat, de nem vennék rá mérget, hogy hibátlanra meg fogja írni. Vagy akár egy hibával. :) 

Jövő héten kedden tehát német dolgozat, szerdán nyelvtan TZ, minden, amit az igékről tanultak, csütörtökön környezet röpi, pénteken megint német dolgozat. De utálom ezt! 
Még pontosan 7 hét cumi! Ebből 5 durván cumi lesz, már érzem....A június már csak nem tartogat meglepetéseket. 

A suliból még nem jött papír, de csak felveszik Zalánomat, én azt mondom. Aztán meglátjuk, az tartogat e meglepetést. Zalánék tegnap elmentek edzésre Tiborommal, persze negyed órát késtek, szokás szerint, nem gond....Zalán azzal jött haza, hogy négy asszóból négyet vesztett, teljesen le volt döbbenve. Hát igen, előfordul ez a legjobbakkal is. :) Általában nyerni szokott, bár megfigyeltem, hogy mostanában mintha kevesebbet nyerne, mint korábban.......Mindegy, annyira kicsi még ő a víváshoz. Igazából még Réka is nagyon kezdőnek számít. 

Nem nagyon írtam a húsvétról sem, úgy rémlik. Volt tojáskeresés, a gyerekek kaptak színes ceruzát és gyurmát ajándékba, azt is meg kellett keresniük a kertben. Vicces volt, mert ahogy mindent begyűjtöttek, nekem volt egy gyanúm, hogy egy kis zöld csokitojás hiányzik. Hát tényleg, egy óra múlva, focizás közben azt is megtalálták. 

Múlt hétvégén megrendeltük Zalán íróasztalát, ezt talán már meséltem (???), még 3 hét és leszállítják. Na akkor megint át kell rendezni a kéglit, hogy legyen helye. Valahogy az ablak közelébe kellene tenni, de ugye csak egy ablak van és két íróasztal.....Valószínűleg kijön egy szekrény a gardróbba és akkor nagyobb lesz a tér....de hogy pontosan hogy lesz, majd csak akkor derül ki, ha az asztal is a saját valójában velünk lesz. Aztán majd lesz két íróasztal a szobában, ami egyébként erősen passzív szerepet tölt be, mert a lecke általában a nappali szőnyegén vagy kanapén, esetleg a mi ágyukban készül....hát hol máshol??? Csak akkor ül oda Réka, ha ÉN rendet rakok rajta...vagy még akkor sem.

Hát ennyi. Holnap Virtuózok. Kíváncsi vagyok, a műsor hányadik percében kezdek el először bőgni....:))) Aztán hosszú hétvége...szerintem jó sokat fogunk tanulni, jön a matek tz, nyelvtan tz, német szavak, környezetből is le vagyunk maradva. Majd valahogy beosztom, hogy ne legyen megterhelő. Állítólag az időjárás nem lesz kegyes hozzánk. Mindegy, a hosszú hétvége az hosszú hétvége, ki kell élvezni. Ha már élvezetek, fogyókúrán vagyok, de szerintem eddig egy dekát sem fogytam. Hétfő reggelig kellene 1 kg-ot felmutatnom. Illetve annyival kevesebbet kellene nyomjon. Háááát....Pedig lassan leszokom az evésről.....Nem biztos, hogy érdemes volt annyit zabálni húsvétkor. :)