2013. december 19., csütörtök

Kirobbant a téli szünet!


Zalán végül is nagyon ügyesen, egy hét alatt felgyógyult a bárányos betegségből. Persze pöttyök a mai napig akadnak rajta, de egyetlen egyet sem vakart el, egy hólyag sem fertőződött el, szövődménye sem lett (remélem, ezután meg már nem is jön semmi váratlan) Az arcán különösen, test szerte ritkábban kenegettem teafaolajjal. Igazából nem vettem észre semmi különöset, hogy varázsszer lenne vagy hogy pikkpakk hatna....Viszont aztán rájöttem, hogy egyetlen helyen jutottak el a pöttyök a hólyag fázisba, a fejbőrén, ahol egyáltalán nem látta teafaolaj. Mindenhol máshol gyorsan pörkösödtek a kis nyavalyások. Szóval, elméletileg hasznos cucc ez a teafaolaj, ajánlom mindenkinek, aki oltatni nem szeretné csemetéjét és még nincs túl a bárányhimlőn. 

Szóval, mély lélegzet, 6 hét után mindkettő gyerkőc egészséges, Hurrrááááá!....

Erre föl tegnap délután, a karácsonyozós kreatívos bulin véletlenül meghallottam, hogy az egyik anyuka arról próbálja meggyőzni az óvónőket, hogy mindent le kellene fertőtleníteni és a szülőket értesíteni, a kislányt orvoshoz vinni.... A fejemben máris villogott a piros lámpa. Az óvónénik a vállukat vonogatták, olyasmit mondogattak, hogy "nem fertőző az!"....a kutya sem törődött az egésszel. A kapuban utolértem az anyukát, D.-t és megkérdeztem, hogy miről van szó? Elmondta, hogy az egyik kislánynak szerinte ótvarja van. Tudja, felismeri, mert két gyereket segített már túl ezen a kórságon. Én ott helyben lefagytam. Oké, hideg volt és a szabad ég alatt ácsorogtunk, de ugyanúgy lemerevedtem volna pálmafák alatt is. Félig-meddig hallottam csak, hogy Tibi rám dudált kintről a kocsiból. 

Ma délután rákérdeztem egy másik anyukánál (aki mindig mindent tud), miután az állítólagos ótvaros kislány ma nem jelent meg az oviban. Ki mit tud? Gyorsan jött a válasz. Tényleg ótvar. Szóval hat hét betegség után van valamennyi esély, hogy karácsonyra ótvart kapunk. Nem nagyszerű? Én sem vagyok egy nagy tálentum, de ha már 2 hete nyomom a gyerek szájára a zovirax-ot és fütyül rá a gennyes sebek garmadája, csak elviszem orvoshoz. Nem két hét után, 3 nap után. Vagy legalább otthon tartom, ne fertőzzön meg mást. Ha karácsonyra ótvarosak leszünk, leporolom régi fogadalmam és leiszom magam. Persze csakis vacsora, ajándékbontás és gyerekfektetés után. El ne felejtsek valami normális piát venni a nagybevásárlás során! 

Mától tehát nekünk téliszünet, a gyerekek nagyon boldogok! :) Én is megkönnyebbültem, bő 2 hétre vége az idegőrlő, koporsószeg szaporító reggeleknek.