2018. december 20., csütörtök

Csütörtök


Ma elkészült a zserbó, amivel megint volt egy kis gikszer, mert már megint anyuval petykáltam telefonon, amikor összeállítottam a tésztát. Valahogy kiszúrtam, hogy jóval kevesebb lisztet löttyintettem a többi hozzávalóhoz, kb. 30 dkg-t, úgyhogy csak úgy érzésből adagoltam a lisztet a többi elemhez. Bíztam benne, hogy jó lesz. Aztán több lekvárt kentem a 3 lapra, mint előírta a recept és kevesebb diót, hm.....viszont nagyon könnyű volt dolgozni a tésztával, könnyedén elnyújtottam mind a négy lapot. A sütési idővel is volt egy kis gond, mert ugye mindenképpen át kell sülnie, viszont barnult a teteje.. Most este vontam  be csokival, bízom benne, hogy finom lesz.

Ma este volt a főpróbája a karácsonyi műsornak. Nagyon helyesek voltak az 5b-sek....Folyton azon járt az eszem. hogy már milyen nagyok!! Immáron ötödik éve együtt, akivel oviba is együtt jártunk , már nyolcadik. Nem semmi! Réka volt a legkisebb angyal, cuki volt és imádnivaló.

Tibi persze bele van bújva a gépébe. így ma sem voltunk ajándékokat venni....Hát jó. Viszont holnap nem érek rá, mert töltött káposztát főzök és még a mézeskalács sincs kész. Réka reggel negyed nyolcra megy főfőfőpróbára reggel, úgyhogy korán kelünk. Nem is baj, legalább hamar fel tudom tenni főni a kápit. Fél háromkor pedig jönnek értem, céges buli. Kb. este kilencig. Már púp a hátamon, két nappal karácsony előtt, de mindegy...Majd csak eltelik és hazajöhetek.

Hétvégén, utolsó pillanatos ajándékvásárlás lesz. Továbbra is rohan az idő. Holnap utolsó tanítási nap.