2022. szeptember 5., hétfő

Pillanatképek egy leányszobából


Mondjuk, amióta kinyitotta az ágyát kétszemélyesre, alig lehet belépni az ajtón, annyi hely sincs, de mindegy, talán ez volt a cél. Kamaszbarlang. Egy idő után elunom, bekattanok és visszarendezem a dolgokat, ám ennek az ideje még nem jött el. Egyébként nem értem, minek a dupla ágy, most is csak az egyik felén tud aludni....a másik térfélen fuvola, laptop, 1-1 könyv. 

Zalánnak holnapra már egész sok házija akadt, egy egész oldal a matek könyvből, az volt kb. egy óra, aztán németből vették azon igék Perfektjét, amelyek nem haben-esek, hanem sein-osak.... Szóval nem sokat izgatta magát a tanárnő az ismétlésen, ott folytatta, ahol júniusban abbahagyták. Viszont töriből ismételtek egy kicsit, 3 oldal az A4-es füzetben, pénteken felelnek belőle. Nagyszerű. Irodalomból izgalmas fogalmazást kellett írni 12 mondatban. Holnapra. Majdnem mondtam valamit. Ez mondjuk jó gyenge lett Zalán esetében, de már annyira nem tudta érdekelni és engem sem. Érdekes ezt írni szeptember elején, de mindegy. Rántott húst kellett sütni nekik holnap ebédre, ha már Rékát nem bírtam rábeszélni a gimis menzára....

Még mindig tök  boldog a csaj, virul, kinyílt, csicsereg, csacsog, tök lelkes. Nem tudom, meddig tart, hogy őszinte legyek. A matek házit ma rögtön nem tudtam megcsinálni, halmazok, de lehet, hogy csak túlbonyolítottam....Réka magabiztos, szerinte ő érti, én hisztizek túl sokat az ilyen meg olyan részhalmaz fogalmak miatt. Én nem is hisztizek.....Réka arra nem emlékszik, hogy biosz órán felelnek minden alkalomal vagy matekon...viszonlag gyorsan ki fog derülni. Azt sem értem, hogy lehet 3 bioszuk egy héten, igaz , csak ebben a félévben, mert aztán 1 lesz, viszont egy kémia helyett három. Na neeeee....A biosz könyv elég érdekes, úgy vártam, hogy majd erdő, mókus, esetleg cethal, vagy valami, de meg nem mondanám, mit is láttam a könyvében. Valami izét.....

Küldött ma egy képet Réka a suliból, a tetőtéri tanterem bukóablakából fotózta le a Tisza hidat....Nekem még akkor is olyan fura volt, hogy van egy gimis lányom.....nem tudom, mikor fogom fel. Remélem, hamarabb, mint ahogy leérettségizik és elköltözik. 

Egyelőre Szent Johanna Gimi feeligem van. 

Állítólag az angoltanárnő megenyhült rájuk, Réka legalábbis úgy érzi, már nem nézi őket totál hülyének. Ezt is Réka mondta. A német tanárnő viszont szimpi neki.  Németből bekerült persze a legjobb csoportba, viszont angolból kezdő, hehehe, de hát ezt tudtuk. Gyakorlatilag nem is tanult angolt eddig, csak szavakat, random kifejezéseket...nyelvtant szinte semmit. Na majd remélem, most. Ma írt az ofő, hogy tizedikvégére reméli, meglesz a bandának a felsőfok is. Namert ebbe a legjobb csoportba bejutott a régi osztályból mindenki, aki német másodnyelves, így a csoport fele Réka osztályából van. Akad tehát közös óra, ami olyan érdekes, mert több gyerkőccel kiscsport óta együtt járunk, bölcsibe csak azért nem, mert RÉka nem volt bölcsis. Azt nem mondanám azért, hogy kebelbarátok lennének, mert nem, de akkor is.

A töri modul és a magyar modul egy -egy extra óra az órarendükben, de ezek csak támogató órák, igazából csak az orientációt segítik majd szerintem és ahogy tudom, félévente változni fognak a tantárgyak is. 

Mi újdonság van még? 

Holnap lesz az első kémia óra, Réka valamiért izgatottan várja. Tesi is volt, valami ukrán nő tartja, akinek fura a humora, de ismerjük a tesi tanárokat, némelyik ilyen. Mondtam Rékának, hogy a tesi miatt ne aggódjon, akármilyen is. Nem visz pontot - hogy egy nyolcadikból gyakorta elhangzott kifejezéssel éljek. 

Ma kiflit akartam sütni (Kálci féle ropogósat és csoki muffint, de persze nem tudtam, mert  Zalánnal matek házit írtunk és átmásoltam a töri vázlatát olvashatóra (ezt nem lett volna kötelező, de az én érdekem, ha majd ki akarom kérdezni péntekig) és Réka matek házijára is csak pislogtam, mint borjú az új kapura. Kicsit félek, hogy kevés leszek a gimis matekhoz, újra tanulni meg nem annyira van kedvem....Mármint a gimis matekot. 

Hát elkezdődött a verkli és csak egyre pörgősebb lesz, azt hiszem. Szeretem is a munkahelyem, ott mindig nyugalom van, sehol egy tankönyv, lusta gyerek vagy idióta pedagógus. :)