2018. augusztus 21., kedd

Kelletlen visszaszámlálás


Már két hét sincs a suliig és nem tudom, hogy emiatt depresszióba essek vagy elbujdossak valahová. Lehet, elég lesz egy kis Magne B 6 is….csak el ne felejtsem szedni . Próbálom felrázni magam, talán szeptember háromra összeszedem magam. Elvégre újra rendszer lesz az életünkben. Meg minden. 
Hétvégén készültünk több helyre is, strandra, de nem volt kedvük a gyerekeknek (mivan????) és moziba, de pont indulás előtt 10 perccel átjött a szomszéd kislány, mire Rékának egyből nem volt kedve moziba sem menni. Nem gond, a filmet adják majd most szombaton is.

Tegnap délelőtt főztem, mint egy robot. Meggyszószt a rántott húshoz, chilis babot jázmin rizzsel és túrógombócot. Ma még készül csirkemell vadas módra, tésztával. Természetesen (?) a munkálatok fűtés korszerűsítésileg nem kezdődhettek el ma. Szombaton korán reggel ránk tört a kivitelező (Tibi wc-n ült és a zsíros hajam tanulmányoztam a tükörben) hogy ha a feje tetejére áll is, csütörtökön tudnak kezdeni. Azért megnéztem volna, hogy áll fejen. Az újabb csúszás eléggé nyomot hagyott a szombaton, estére kb. megemésztettem annyira, hogy nem vetett szét az ideg. Már le sem írom, mi a terv, úgyis lesz valahogy. Az biztos, hogy iskolakezdésre nem lesz melegvíz. Hát miért is volna,minek az, meleg van, a fűtési szezon októberben indul.
Letöltöttem a Wonder (Igazi csoda) című filmet. Sajnos szinkronos verziót nem találtam, pedig megmutattam volna a gyerekeknek, pont Réka korosztályáról szól. Elég sok könnyet elmorzsoltam rajta, Tibi meg is kérdezte, mi a sz….t nézek már megint?! Szép film volt, tetszett. Jól meg van csinálva, Julia Roberts is benne van, nem hal meg benne senki (ja de), szóval tetszett. 
Voltak még a hétvégében Grippenek, akik mini légi bemutatót tartottak a város felett és elég nagy élmény volt otthonról is nézni az ablakból. Integettünk a szomszéd utcabelieknek két kör közötti üresjáratban. Fogalmunk sincs kik azok, de így kell barátkozni. Este a tűzijáték idejére itthon maradtam a kutyával, hogy az majd hogy fog félni a durrogásoktól és ijesztő zajoktól. Előtte jól megfuttattuk, kergette a gyerekeket és fordítva, úgyhogy csak elnyúlt a szőnyegen és bealudt. ÁTALUDTA az egészet. Néha sandított jobbra vagy balra , de nem jött izgalomba. Ami egyébként elvárható egy vizslától, de fene tudja, mi jön rá egy kölyökkutyára. Hát a nagy zen, az. Jövőre nyugodtan otthon lehet hagyni a négy fal között, ellesz, mint a befőtt egyedül is. Bár Tibi nem egy nagy tűzijátékos, most is úgy jött haza, hogy soha többet, ezer forint volt egy kürtős kalács és Zalán minden áron villogós bizgentyűket akart vásároltatni .

Éjjel valahol riasztó üvöltött újra és újra, nem hagyott aludni…egy élmény volt. Réka az éjszaka közepén átjött hozzánk aludni, a kutya kb. óránként máshová feküdt le hortyogni, úgyhogy nagyon gyorsan eltelt az éjszaka.
Ja, beszereztük az ünneplő cipőket az évnyitóra. Nem mondom, hogy rémálom volt, de nem is sétagalopp, egy szelet torta, jutalomút. CCC-ben kezdtünk, ahol kb. 10 fokra volt beállítva a légkondi. Nem normálisak, állítom. Szemem sem rebbent, hogy a pénztáros csajon kardigán volt. Fagyoskodva, szimultánban nézelődtem a gyerekekkel és Rékának volt az egyszerűbb, mert egyetlen modell volt kapható az ő méretében , ami még tetszett is neki. Cuki lakkcipő masnival, kis pánttal, tökéletes. És még akciós is. Zalán ellenben kinézett egy elegáns bőrcipőt, bőr fűzővel és sehogy sem tudtam róla lebeszélni. Mit mondtam nekik a bejáratnál? Zalán – fekete sportcipő, ami nem túl sportos. Aha. Szerencsére már a lábára sem tudta felhúzni a bőrfűzők miatt, bár elég hamar közöltem, hogy 10 000 feletti cipőt nem veszek meg, legyen a kulcsszó a SPORTCIPŐŐŐ. Olyan nem volt, ami tetszett volna neki, úgyhogy átcsattogtunk a Deichmann-ba, ahol végülis két cipő közül választhatott és az kellett neki, ami kevésbé volt konzervatív. Eléggé felhúzott, mert bár határozott szándékom volt, hogy a cuki kis koromfeketét veszem meg, nem foglalkozom Zalán nyivákolásával, közölte, hogy megvehetem, de az évnyitó után soha többet nem veszi fel. Tudja ez a gyerek, milyen gombot kell megnyomni rajtam. Csikorgó fogakkal kifizettem az ő kedvencét, ami ugyan szintén fekete, de a tervezésnél nyilván nagyobb hangsúlyt kapott a sportcipő vonulat és kevesebbet az, hogy évnyitóra is szupi legyen. Egy árban voltak egyébként, szóval mindegy, 9 óra után már átöltöznek úgyis civil ruhába a legelső napon is.
Végül az Aldiban bevásároltunk, vettünk csokis fánkot, mert ott a legfinomabb a multik közül (szerintem) és még sok minden mást, de csak a csokis fánk jut most eszembe.  
Fogyókúra jól megy , csipegetek, csipegetek….

3 megjegyzés:

  1. Jó hogy írod az ünneplő cipőt, mert meg kell néznem, mit adok Ákosra a tanévnyitóra. Ja, azt is meg kell néznem, mikor lesz a tanévnyitó... :D *énsemvárom*

    VálaszTörlés
  2. Üdv a klubban, mi is melegviz nélkül élünk és nem is tudjuk mikor kötik be végre.. Rájöttünk milyen luxus is ez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kitartás nektek is! A meleg víz csodálatos, pláne az januárban. Akkoriban, beköltözéskor sem volt melegvíz egy darabig, már nem akarok emlékezni meddig. :) :)

      Törlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!