2015. szeptember 7., hétfő

Jók vagyunk



Brrrr.....igen friss volt a levegő ma reggel (végre), elő is kotortam a tavaszi vékony kabátom, ahogy visszahúztam az orrom a teraszról. Kiraktam 1-1 fleece-t és a pufi mellényüket a gyerekeknek, ez utóbbi lehet, túlzás volt, nem is biztos, hogy magukkal vitték a suliba, oviba. Őszintén remélem, eszükbe jut edzőcipőben menni a számukra kijelölt oktatási intézménybe. Réka ma kezdi az úszást a nyitott uszodában....hát hátha dél körül szép napos idő lesz.
 
 Fél hétkor keltettem a gyerekeket, nem is volt olyan nehéz. Rékán mintha meglátszana, hogy második éve gyűri a sulit, nem kell újraéleszteni reggelente. Na jó, háromszor ébresztem, mire egyszer felkel, de fél 7 és 7 között látni őt függőleges állapotban, mozgásban, éber állapotban, ami bámulatos látvány tőle. Tavaly csak feküdt a kanapén, mint egy darab fa....
 
Este volt egy kis balhé, ugyanis ragaszkodtam a 9 órás villanyoltáshoz. Szerintem nem vagyok szadista, igazából a fél 9 dukálna. Így is fél  10 lett, mire elaludtak. Ment a tévében a Transformers és Zalán úgy gondolta, hogy azt ő végig nézi. 1) nem is neki való "mese", 2) 22 órakor lett - volna - vége. 9 előtt 10 perccel, a reklám alatt kikapcsoltam a tévét és szóltam, hogy akkor fogmosás és rövid mese. Réka pattant rögtön, gondolván a közelgő Rumini mesére, Zalán azonban nagyon dühös lett. Rosszul esik, egyenesen fáj, hogy ilyenkor kvázi én vagyok a férfi a családban, aki ragaszkodik ahhoz, amit rendnek jelölt meg korábban. Tibi nem támogat, illetve hárít, többnyire csak sajnálkozik  vagy tesz valami megjegyzést, pl. hogy sárkány vagyok. Most annyit fűzött hozzá a történethez, hogy még izé...10 percet nézhetnének a filmből..... Fáj ez, mert ilyenkor minden méreg és harag a gyerekek felől felém irányul. Rossz gonosznak lenni, na. De az ő érdekük, úgyhogy kitartok. Főleg, hogy reggel eleve én kínlódom velük, akár álmosak, akár frissek. Ha Tibin múlna, nem tudom, hogy jutnának el a suliba.
 
Heti menüt is összevakartam
 
Hétfő              frankfurti leves, szilvás pite (hogy elfogyjon a szilva végre)
Kedd              sült csirkecomb ill. pecsenye, gyümölcsmártás (meggy és szilva)
 
Szerda            ami marad keddről
Csütörtök       rakott krumpli  (friss kenyér, savanyúság)
Péntek           még mindig rakott krumpli
 
Valamikor a héten muffin (csokidarabos). A vészforgatókönyv - ha nem lenne időm főzni, mert valami közbe jön, az spagetti carbonara. Imádják a lurkók.
 
Tibinek rengeteg munkája van a héten, nem sokat fogjuk látni, hétvégén is dolgozott mindkét nap. Ez már szerintem így fog menni karácsonyig. Ami egyrészt jó, mert ha sok a munka, az mindig pozitív egy vállalkozónak, másrészt meg....
 
Rékával hatalmasat tanultunk a hétvégén, öt mondatot diktáltam neki a gyakorló füzetébe.

 

4 megjegyzés:

  1. Nálunk is én vagyok a rossz zsaru :( Feritől max. annyit kapnak, hogy "csináljátok amit anya mond!" Hát ez a mi sorsunk.

    VálaszTörlés
  2. Dettó... Nálunk is én vagyok a sárkány... De kicsit ellensúlyozza, hogy az ölelgetősebb is én vagyok :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az nálunk is így van. :)

      Na legalább nem vagyok egyedül....:)

      Törlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!