2014. december 29., hétfő

Hinnye, ez lemaradt!

Szeptember

Szeptemberben Réka meglepő lelkesedéssel vetette bele magát az iskolás létbe. Mivel kedvenc barátnője és még néhány barátosné is vele tartott az Első Bébe, végül is minden adott volt egy zökkenőmentes iskolakezdéshez.....De hogy ennyire?! A zökkenőt hírből sem ismertük.  Erre mondta anyukám, hogy "túlérett Réka a sulihoz", ami persze így nem igaz, de vettem én, hogy értette ő. Szóval Réka belesimult az iskolás létbe, mint a parancsolat. Nekem mindez valahogy több időbe telt, annyi mindent észben kell tartani és még feketepontot is kap az ember (lánya), ha valamit elfelejt.... 

29 órát nyomtak be az Első Béseknek az órarendbe rögtön az első félévben, amit én meghökkentően soknak találtam. Pedig akkor még nem is tudtam, hogy egész félévben 3, azaz keményen három ének órájuk lesz MEGTARTVA. Ezzel párhuzamosan az órarend szerint négy darab matematikából inkább 5,5 valósult meg úgy nagy átlagban. Picit viszont enyhít tán a képen, hogy a heti 3 db tehetséggondozás/felzárkóztatás az szerintem sima napközi, legalábbis sok nyomát annak az órának nem láttam ebben a félévben. Nem panaszkodom, csak mondom. 

Zalánom is visszabattyogott a Napraforgó csoportba a tanév kezdetén. Egyáltalán nem lelkesen, inkább beletörődőn. Akkor még nem tudtam, hogy a mind Zalán, mind az én számomra kedvesebb óvó néni már nem sokáig lesz közöttünk...

Rékának villámgyorsan elkezdődött a "szakosztályos" úszásos edzés, gyakorlatilag a második héten? Ha jól rémlik. Persze a haladókhoz került, mint mindenki, aki mély vízbe ugorván nem fulladt bele. 

Munkahelyemen belecsaptunk az első leltárba, amit nekem kellett kiértékelni, alapanyag, csomagolóanyag és késztermék tekintetében is. Ebből a késztermék a gáz. Hogy én ezt mennyire nem szeretem, áááááá! 

Volt még az a fogorvos para, hogy van e Rékának lyukas foga vagy nincs...Végül csak (?) elszíneződés volt a diagnózis, egyelőre. 

Zalánt, úgy tűnt, nem viselte meg nővére távozása az oviból, talán ezért, talán másért, elkezdett barátkozni. Máté, Milán, Zalán, Sankó..szerintem már szeptemberben is egyre sűrűbben elhangzó nevek voltak itthon. A pszichológus is úgy vélte, hogy Réka iskolakezdése pozitívan fogja befolyásolni Zalán viselkedését. Hogy aztán mi miért történt, fene se' tudja. 

Hónap vége felé indult kálváriánk dróteltávolításilag. Ejhh....és brrr...Réka végül összesen 7 tanítási napot hiányzott a suliból, de a szeme sem rebbent, túlságosan az elején jártak még a tananyagnak. 

Különórák tekintetében (bár erről már annyit írtam, hogy sokat) maradtunk a rajziskolánál, ami szerdánként 13-16 óra között van és Réka nagyon szereti. Emellett jár még az órarendbe iktatva táncra. Ennyi. Pont azon gondolkodtam, hogy ha harmadiktól beindul a zeneiskola (heti négy óra elfoglaltság minden délután) és még az angolt is beindítjuk, mint második nyelv, mikor a bánatba fog mindez beépülni a délutánjainkba...Node meglássuk, vak is azt mondta. 

Zalánt is beírattam mindenre, ami eszembe jutott, vagyis két fajta tornára. Szereti mindkettőt, nem panaszkodik, hogy ő ugyan nem jár, pedig semmi nem kötelező. Most azon mélázok, hogy egyik sem szeptemberben indult talán, viszont témába vág, ha már különóra a téma....

3 megjegyzés:

  1. Szia, reg jartam erre, plane reg kotyogtam kozbe.... a heti 4 ora zneeiskola minden du,azhogy ertendo??? Nalunk a keruleti zeneiskola tanarai mennek a gyerekek sulijaba, (tehat nem ugy zeneiskola, mint mondjuk a Kodaly), de itt 2x fel ora szolfezs van masodiktol, es harmadiktol kezdodnek a hangszeres orak, amik meg 2xfel oranyiak, aztan majd az alapvizsga utan, lehet a hangszeres orakat osszevonni. De van olyan delutan, hogy ez is az is belefer, de akkor is csak egy orara jon ki. En ugy tudom, ez minden zeneiskolaban igy van, ez alapjan van a tanmenet, vizsgak stb.

    Elvezzetek ki a szunet utolso napjait, jo pihenest,
    Adri

    VálaszTörlés
  2. Szia Adri! Elírtam, "mindig délután" akar volt az lenni.
    Kotyogj csak! :)

    VálaszTörlés
  3. Egyébként nálunk is hasonlóképpen van, ahogy hallottam, harmadiktól "vehetnek fel hangszert", házhoz (sulihoz jön a zeneiskola.) Kettő óra szolfézs és kettő óra hangszeres óra, én úgy értelmeztem, hogy ez 4x 45 perc, de nem órarendbe építve, hiszen nem mindenki tanul zenét, hanem délutánonként. Na így teljes a kép, asszem. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!