2013. augusztus 26., hétfő

Hurrá nyaralunk! - harmadik nap Földváron

Szombaton délelőtt sárkányt eregetni indultunk a löszfalhoz Balatonföldváron. Ekkorra újra ránk köszöntött az igazi strandidő, ott fenn a tisztáson csak úgy remegett a levegő a hőségtől. A gyerekek nagyon élvezték, mi is, végülis, az árnyékból. 


Amikor Réka nem sárkányt "teregetett" (ahogy Kata mondta), akkor az árnyékban hűsölt.


Zalán is próbálkozott a sárkánnyal. Olykor elfelejtett futni és a sárkány alászállt nyomban



Sárkányeregetés után kelléképpen kitikkadva haza indultunk ebédelni. 




Némi hirtelensült, krumplipüré és kovi ubi, hűtött limonádé? Kell ennél több? Persze mindez még finomabb a teraszon felszolgálva. 


Volt, aki ebéd után nyomban elaludt, akár egy kisbaba. Hiába, az a jó balatoni levegő....:)


Ezúttal a szabad strandon vertünk tanyát, szintén a part mellett közvetlenül. 


Jókedvben és kacagásban itt sem volt hiány. Nekem az első dolog, ami erről a napról eszembe jut, hogy egészen kiváló lángost hozott nekem Tibi. Sokkal jobbat, mint Lellén. Nyamnyam...jellemző rám! :)




Zalán azzal szórakozott, hogy homokkal dobált engem a legváratlanabb helyzetekben....Tényleg vicces volt! 


Újabb újdonság volt nyaralásilag a csúszdázás. Réka simán lecsúszott a meredek, hosszú egyenes formájún (igaz, csak egyszer - lásd fenn), majd végtelenszer a hosszú, kacskaringóson. Ez utóbbi nem volt túl gyors, így veszélyes sem. Pusztán akkor állt égnek a hajam, amikor Rékám a csúszda néhány métere után felállt az x emelet magasban, hogy leintegessen....Na akkor átestem egy kisebb fajta hátsófali infarktuson....nem érdekes. Szerencsére gyorsan elült. Ezt a csúszdát (a girbegurbát) Tibi is kipróbálta Zalánnal az ölében. Bizonyos technikai nehézségeit adódtak, Tibi egyáltalán nem csúszott. Öt perc kínlódás után gyakorlatilag lesétáltak. :) Kata anyukája nem győzött kiabálni neki:
- Tibiiii, gyűrd be a fürdőgatyád a fenekedbeeeee! - na ezt hallotta egész Földvár.  




Este szalonnát sütöttünk, jól bezabáltunk sült szalonnával, lila hagymával, mindenféle zöldséggel.....Asztamindenit, hogy az milyen finom volt! A sült krumpliról lemaradtunk, abból szénbrikett lett alufóliában. Zalán konkrétan a tűz mellett aludt el és Rékát sem kellett ringatni. 

1 megjegyzés:

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!