2019. március 27., szerda

Füstjeleim



Ezt már nem tudom, mikor írtam, de nem most. Elvileg hétfőn.

Reggel csúnyán lefröccsentettem magam reggeli közben (már az íróasztalnál) egy paradicsommal. Ez megadta az alaphangulatomat. 4 folt a blúzomon, 5 a nadrágon, ezeket még kisuvickoltam. Ám ami a kis gombos szürke kardigánomon volt, azokat nem vettem észre. Jártam is lenn az irodában, ahol megfordulnak emberek, mármint nem itt dolgozók, de ezek szerint nem volt feltűnő...remélem.

Tök jó hétvégénk volt. Mindkét nap sétáltunk a kuttyal, szombaton a Tisza ártéren, pontosabban a gáton, vasárnap a Zagyvaparton. Nagyon élveztük. A szokásos házimunkákat is letudtuk, ilyenkor mindig rácsodálkozom, hogy milyen szélmalom harcot vívok, ha mindent ki is vasalok, üres is a szennyeskosár, akkor meg tele a szárító és másnapra legkésőbb lesz vasalnivaló. Mire meg ezt is kivasalom, addigra biztosan lesz még több szennyes...és így tovább, és így tovább. Elvagyok. :) :) 

Zalán táskájából hazatévedt egy dolgozat a minap, nyelvtan .Egyik oldalon ötös, másik oldalon hármas. Hármas?? Gúvadt ki a szemem finoman, mival?? Böngészem a dolgozatot, hát az utolsó feladat az egyik oldalon nem volt kész. Bele sem fogott. Kérdőre vonom a fiúcskát, hogy mi történhetett itt, mire  legyintett, hogy erről én már tudok. Okés, de mégis hogy volt ez? Készségesen elmagyarázta, hogy ó, hát nem volt idő az utolsó feladatra.  Merthogy izé....neki kakálnia kellett. Kiderült, hogy a dolgozat közepén rájött a szükség. Fogta magát, kikéreckedett. Szinte láttam magam előtt, hogy haláli nyugalommal kibattyog a vécébe, fütyül rá, hogy nyelvtan felmérő......Nem emlékszem, hogy hosszú diák pályafutásom alatt, ami kb. 20 év valaha jártam volna így, Zalánnak ez rögtön a második évben sikerült....Most, hogy a tantónéni nem engedte, hogy szünetbe befejezze, nem kapott extra 5 percet, hát no comment. 

Réka vadul gyakorol a fuvolán, teljesen el van szédülve. Sok darabja van egyszerre, két duó is, és még vizsgadarabról szó sem volt. Irgalom a szomszédoknak, de javára legyen mondva, egyre szebben és jobban játszik, lassan koncert minőségben (ja nem. de ajdne). :)

Ma már szerda van, elkészültek az új ablakok, ó jeeeee.....Még nyitogatni, húzogatni nem lehet, csak holnap, de gyönyörűnek gyönyörű. 

A héten Pro Patria napok vannak a suliban, ma himnusz éneklő verseny volt, állítólag Rékáék beégtek, mert két fiú összekeverte a 3. és a 2. versszakot. Hogy mennyire direkt, nem tudni. Holnap is lesz vetélkedő, régi tanítók mesélnek a régi időkről, pénteken Munkácsy kiállítás és Utazás kiállítás. Lesz itt minden. 










1 megjegyzés:

  1. De jó, hogy írtál :) ! Látom zajlik az élet nálatok, Zalán pedig viccesen aranyos :) , elképzeltem a jelenetet, nem semmi :) ...

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!