2016. május 2., hétfő

Minden könnyem



Elsírtam minden könnyem, ahogy hazaértem a tagozatos dolgozatok eredményhirdetéséről. Megnéztem az összes tesztlapot. Jó lett a német, csak egy pontot vesztett a kakukktojáson. A magyar nyelvtan is elfogadható lett, bár ha álmából felkeltjük, akkor is tudja, hogy SZŐLŐ és nem SZÖLLŐ, LESZ és nem LESSZ, ennek ellenére például ezt a két hibát nem javította ki a szándékosan elírt szavak közül. Nem tudom, miért, ilyen formában volt. A szövegértése is klassz lett, mindössze egyetlen hiba szorult belé. Meg sem néztem, mi volt az, nem érdekel. Ami elrontott, de nagyon, az a matek. Megint a matek. Az, amiből elvileg a legjobb. 

Matekból összesen öt feladat volt, ebből rögtön az elsőben ejtett két hibát. Ilyesmit nem tudott pl.:

- Mennyi a 8 kétszeresének és a 39-nek az összege? Szépen leírta, hogy 16+39=54 
Át sem nézte, mert ha átnézte volna, ráébredt volna, hogy talán mégsem...

Aztán következett a második feladat. Három kör volt, benne itt és ott számok. Ki kellett tölteni a hiányzó rublikákat. De vajon mi volt a szabály? A két belső szám szorzata volt a külső. Nagyon szomorú vagyok, hogy erre Rékának nem sikerült rájönnie. Így az elérhető 19 pontból 4, azaz négy (vier, four) pontot kapart össze. Az elsőben még akadt találata, pont az a négy, a többi nulla pont. Nulla pont. Nulla pont!

Azon már meg sem lepődtem, hogy a többi három feladat HIBÁTLAN volt, azoknál az elérhető 21 pontból mind a 21-et bezsebelte. De mindez hiába, ha összességében a matek kemény kettes szintű lett. Mondom, hogy minden könnyem elsírtam....

Egyrészt, mert nagyon sajnálom magát Rékát, hogy ilyen eredményt ért el, valahogy nem ezt érdemli. Vagyis, nyilván ezt érdemli, ha ezt kapta, de értitek, na.....Másrészt meg bosszant az egész. Úgy érzem, nincs mit tenni, nincs min javítani. Nincs mit gyakorolni. Ez van. És hogy hogyan tovább, vagy hogy mi lesz, én nem tudom. 

Hát így kell izgalmassá tenni ezeket a francos tagozatos dolgozatokat. Sima ügynek kellett volna lennie és így már nem lesz az....Egyébként összességében 76% lett. Borzasztóan és hihetetlenül kevés. És mindez egyetlen elszúrt feladat miatt....

Próbálom magam persze nem stresszelni és hinni azt, hogy semmit sem jelent. De az van, hogy csak végtelenül szomorú vagyok. Majd elmúlik ez is, na!


14 megjegyzés:

  1. Jajj, Te! Tök megértelek! Ilyeneken én is ki tudok borulni. De hátha a többieknek sem lett sokkal jobb a eredményük. (jó, kicsit ez most gonosz volt) A többiekhez képest számít az végeredmény, nem?

    Amúgy, Máté pont ilyen. Neki is elvileg a matek az erőssége, de a múltkor ő is 3-t kapott, mert egy komplett feladatra 0 pontot kapott, mert 47-re számolta a kivonásokat, hanem 37-re. Így az 1 pontvesztés helyett, lett neki vagy 11. Szóval ilyen előfordul nemcsak Rékánál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, milyen lett a többieké, talán egy kicsit felhúzza az átlagot a többi dolgozat...Illetve az első két tagozatos csomag jól sikerült. De ma még nem vígasztal semmi. :)

      Nem tudom, mi van a matekkal, egyre rosszabb tagozatos dogákat ír matekból....már most félek a következőtől. :)

      Törlés
    2. Szerintem egyszerűen csak fáradtak már. Nincs már erejük folyton odafigyelni, és ilyenkor becsúsznak az ilyen nullpontos elszámolások.

      Törlés
    3. Igen, biztos, hogy fáradtak már.

      Törlés
  2. (()) Utálom az ilyen pillanatnyi számokat! Megértelek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pillanatnyinak pillanatnyi. De azért három feladat volt ugyanarra a kaptafára. Harangoznia illett volna neki, hogy valami nem oké. :(

      Törlés
  3. Sajnálom. Ne csuggedj, meg azert van esélye bekerülni, nem? Szerintem ekkora terhelésre ok meg kicsik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arra nem is akarok gondolni, hogy esetleg nem kerül be...

      Törlés
    2. Ne is gondolj rá! Gondolom azért van 4 dolgozat, hogy ne egy rossz napon múljon.

      Törlés
    3. Igen, bár szerintem három bőven elég lenne. :)

      Törlés
  4. Borzasztóan fáradtak... ilyenkor nem fog az agyuk.
    Rékát pedig pont nemrég említetted, hogy dicsérte a tanító néni. Biztos számít a felvételin az is, hogy tudják ki kell nekik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig dicsérik, szeretik nagyon....
      Elvileg nem számít, csak a puszta pontszám, de mindig nagy titok övezi, hogy pontosan ki milyen eredményt ért el a többiekhez képest. SZóval csak annyi lesz kiírva, kit vesznek fel a tagozatos osztályba és pont.

      Törlés
  5. Ó, nagyon megértelek... De ilyenkor tényleg nagyon fáradtak már és szerintem ehhez ők még picik.. Szerintem bekerül Réka és meg is érdemli, ez a titokzatosság nyilván ilyesmik miatt van és szerintem jó is, hogy így van, mert azért ebből a közel 2 évből jobban tudják, hogy ki alkalmas ilyesmire, mint az esetleg hullámzó és a stressznek is betudható teljesítményből...

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!