2016. február 23., kedd

Túlélni



Ezzel biztatott Tibi reggel, ahogy kifakadtam, hogy mostanában semmi nem sikerül és olyan szerencsétlenek vagyunk.....Ez tényleg így van....mármint túl kell élni!

Zalán végigugatta az egész éjszakát. Este hatkor elaludt, reggel fél négykor ébredt. Szerencsére vissza tudott szunnyadni, gondolom, ebben segítette a láz....Többször hallottam, hogy az ágya mellé készített ásványvizes üveget meghúzza....Réka sincs jobban, sőt, bár egyelőre Zalánnál sokkal fittebb.  Ha kidől csütörtökre, akkor nagy kérdés előtt állunk, megírja é a dolgozatokat avagy nem. De most erre még nem is gondolok, egyelőre viszonylag jól van. Ma írtam neki felmentést úszásból. Legszívesebben vattába csomagolnám. Zalánnal nem érintkezhet, habár egy szobában aludnak, áh....

Tibi reggel elvitte orvoshoz Zalánt, most telefonált, hogy soha ennyi embert nem látott nyüzsögni a rendelőben...Nekem 10 óráig van elintéznivalóm, utána át tudom venni a helyét és várni a dokira. Esetleg, ha haza jönnének, visszabaktatni záróra környékén...Azért remélem, hogy még most reggel orvoshoz jutnak. (Negyed 12-re értek végül haza, úgy, hogy 3 percet töltöttek a rendelőn belül az orvossal. Ebből Férjuram elmondása szerint 1,5 percet telefonált a doki. További 5 perc lehetett a patikában lepergett percek száma. Csütörtökön vissza kell menni...Semmi különöset nem írt fel, valami alkoholos cseppet és kúpot a lázra igen. Igazolást is később ad, magyarán tök felesleges volt a látogatás.)

Réka összes magyar tagozatra bontó felmérője rosszul sikerült (egyet leszámítva, no), most a tegnapi 89%-ra. Tele volt figyelmetlenségi hibákkal. Mondat végén pont sehol, lemaradó ékezetek, neki az É az rövid magánhangzó. Ezen is nagyon elszomorodtam. A 89% önmagában jó lenne tagozatra bontós eredménynek, de félek, ennél nehezebb feladatok fognak ott Rékára pislogni. A Zrinyi matek versenyen kritikán alul szerepelt, gyakorlatilag teljesen feleslegesen készültek/tünk rá egy bő héten át (10 nap), mintha nyom nélkül átment volna rajta az egész. Nem volt fontos a jó szereplés, de az mindenképpen egyfajta jelzés, hogy teszteken újabban sorozatban rosszul, saját magát alul múlva teljesít. Már azt is mondtam Tibinek tűnődőn, hogy lehet, túlértékeltük IQ-ilag?? ....Lehet, ennyi telik tőle? Egy jó pontba kapaszkodom, a magyar nyelvtan felmérője tegnap ötös lett. Igaz, az szinte mindenkinek az alsó régiót leszámítva. 

Nem tudom, jöhetne már valami jó is....Úgy tudnék bőgni, de most nem alkalmas. 

7 megjegyzés:

  1. Csak lesz valami pótidőpont a dolgozatra, ha lebetegszik Réka, nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, akkor a négyből csak hármat fog megírni és az alapján dől el a kérdés.

      Törlés
  2. Erika! Anno Tamas is nagyon elkeseredett, amikor az elso Zrinyit irta. En azt mondtam neki, hogy ez az elso ilyen volt, egy csomo uj dolgot kell megtanulnia: beosztani az idot,a csokit, elengedni egy feladatot, ha nem jon ra, kihagyni, atellenorizni, atkodolni az eredmenyeket. Ha feladatokat gyakoroltatok is, ezt a reszet nagyon nehez. Az idot beosztani. Ne szomorodj el miatta! Ez nem Reka iq-jan mulik, hanem nagyon nagyon sokban szerencsen. Ez most nem jott ossze jol, de kicsi meg. MAjd belejon.
    Egyebkent is, olyan nincs, hogy valaki zrinyi orszagos elsokent vegigmeneteljen kiskoratol, es aztan megnyerje az OKTV-t es diakolimpikon legyen. Ez most igy lett. DE mennyivel vaganyabb lesz, ha nem egy masodikos orszagos zrinyi helyezese lesz, hanem egy oktv, nem??
    De a gyakorlasnak mindig megvan az eredmenye, hidd el! Szeretgesd meg, es nyugodjatok meg. Annyi Zrinyi meg Bolyai meg mindenfele verseny var meg ratok! Az a lenyeg, hogy legyen kedve Rekanak ezeket a feadatokat csinalni. Ne vegye el a kedvet az eredmeny. Bar tudom ez nehez.
    Tamas most 12o/125 pontosat irt, pedig eddig csak egyszer volt eredmenyhirdetese az elso 2oban benne, neki most minden klappolt, itthon volt az apukaja, forrasztgathataott elozo delutan, Zriyi utan ment programozni, valami olya puszt adott neki, hogy igy sikerult. (raadasul pont reggel a villamoson magyaraztam el neki egy olyan feladattipust amit elrontott.... akar hibatlan is lehetett volna.... :))
    Gyogyuljatok meg, es drukkolok hogy szep dolgozatok szulessenek!
    Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, aranyos vagy! :) Nálunk az a probléma, hogy gyakorolni kell a szövegértést. Hajlamos szórakozottan kezelni a feladat szövegét, ami elég nagy gond. Nem rajzol, nem vázol, kell még a rutin.

      Olvastam nálatok, milyen ügyesek volta a gyerekek, gratulálok!!!! Nyolcvanakárhány ponttal én is beértem volna, bőven. Hát ez így sikerült, majd jövőre! :)

      Törlés
    2. Koszi!

      A szovegertes nalunk sem egyszeru, tavaly pl Zs siman kihagyott egy feladatot, mert focis feladat volt es o nem tudta mit kell egy csatarnak csinalni jatek kozben.... persze ettol a feladatot siman meg lehetett volna valaszolni. :))

      Törlés
  3. Adrival értek egyet, bár saját tapasztalatom nincs. Ez most új helyzet Réka számára, és talán a stressz is megérintette, mert lehet ő laza és csípőből megoldós típus, de biztosan érzi, hogy ennek most TÉTJE van. Szóval... nincs ott gond az IQ-val, egyszerűen csak ezt is meg kell tanulnia. (Tudod, még a felnőtt is rosszul teljesít egy vizsgán, pedig amúgy készült és tudja...) Fel a fejjel! Zalánnak meg gyors gyógyulást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, kell a rutin! :) Zalán javul, de még jövő hét elején megyünk vissza a dokihoz.

      Törlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!