2016. február 12., péntek

Elhűltem....



Rékának sokkolóan sok házija van jövő hétre. Jó, jó, ez most a közeledő Zrinyi matek verseny miatt van, habár meggyőződésem, hogy a felkészülést nem egy héttel a verseny előtt illik megkezdeni, na mindegy. Nem mintha tervem lenne, hogy Réka megnyeri. Attól még mindig csak másodikos....Csak az érdekesség kedvéért leírom, mennyi házi feladata van a drága leánykámnak 2016 februárjában a MásodikBében.



- 2015-ös Zrinyi feladatsort újra átnézni, típusfeladatokat áttekinteni (25 feladat)
- "tagozatra bontó" feladatlapokat átnézni (4 ilyen van, 4x8 feladat nagyjából)
- hatos szorzótáblát megtanulni (új anyag!)
- úgy általában a szorzótáblát átnézni, különös tekintettel az osztásokra :)
- 2014-es Zrinyi feladatsort megoldani (25 feladat)
- 5. "tagozatra bontó" feladatlapot kitölteni (8 feladat) 
- Tankönyv 16. oldal, 1-2-3-4. feladat, 17. oldal 1-2-3-4. feladat, ugyanez a 19. oldalon.
TK 26/2, 25/1,2, 27/1,2


Ez önmagában már marha sok!! De tovább is van, mondjam még? Eddig csak a matekról esett szó.



Magyarból haladni kell a második olvasónaplóval, mely Berg Judit egyik könyve alapján készül. Jó lenne a hétvégén befejezni....szerintem nem lesz rá idő. Gyakorolni kell, mint mindig a ly/j-s szavakat. Az olvasás mf-ben van egy feladat, ami házi. Nyelvtanból még meg kell kérdezni a házit, mert nyelvtan órán írták a NyelvÉszt. Szupi! 



Furulyát is gyakorolni kellene kb. fél óra terjedelemben, nem szokott a drága lány sok időt a pikulának szentelni, szerintem nem lesz ebből fuvola tanszak....Környezetből FÉLÉVES dolgozat közeleg, némi spéttel most a közeljövőben. Nem ártana tanulni rá, pl. a légnemű, szilárd anyagokról és átolvasni a egész első féléves anyagot. Ez kb. fél óra tanulás, nem több, remélem. És akkor még a németről egy szót sem szóltam, amiből jövő héten dolgozatot írnak, az egész anyagból (itt az a mánia, hogy MINDENBŐl), úgyhogy lehet átnézni megint a szavakat. A javasolt napi 15 perc németből eddig semmi nem lett, úgyhogy...Van egy feladatsor is, amit meg kell oldani, ez is amolyan tagozatra bontó...

Mit mondhatnék ezek után: Kellemes hétvégét!





9 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon komoly túlzás szerintem.. :( A negyedikes (emelt matekra járó) fiamnak a hétvégére matekból NINCS házi feladat(múlt héten sem volt), magyarból egy fogalmazást kell írni egy filmről, amit az iskolában néztek, és kész. :) A hétvége a pihenésé. :) Remélem azért nálatok sem lesz ez mindig így, mert igen hamar meg fogják utáltatni Rékával a tanulást. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A negyedikesek nálunk éjszakába nyúlóan tanulnak. Nem tudok részleteket, mert még nem tartunk ott. A kérdés, ami felmerül bennem, hogy mi ennek az értelme...?

      Törlés
    2. Őszintèn? Szerintem semmi. Mèg abban sem lehet biztos senki, hogy az a negyedikes, aki a ti sulitokba jár esetleg több vagy stabilabb tudásra tesz szert, mint mondjuk az èn fiam. Versenyre pedig (aminek nem mellesleg te fizeted a nevezèsi díját is szerintem) szigorúan csak az iskolában lennèk hajlandó megengedni a kèszülèst.

      Törlés
    3. Nem értünk egyet, de nem baj, Dius, nem is kell, hogy egyetértsünk. :)

      Törlés
    4. Nem baj, persze hogy nem.

      Törlés
    5. Nem baj, persze hogy nem.

      Törlés
  2. Komolyan megáll az eszem... :-(

    VálaszTörlés
  3. Erika, ez szerintem is sokkoló!! Tudom, hogy Réka tényleg kiemelkedően jó képességű gyerkőc, de én azt gondolom, ez neki is sok lehet hétvégére. Annyi egyéb dolog lehetne... És az jutott eszembe, akik nem olyan okosak, mint Réci, ők hogyan bírják ezt a tempót??? Jaj, tudom, hogy nem vigasztaltalak meg... Kitartás!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez mindenkinek sok, képességtől függetlenül.

      A Zrinyis feladatlapokat csak a versenyre jelentkezőknek kell megcsinálni, de még azt leszámítva is sok...

      Törlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!