2015. november 13., péntek

Nyitom-zárom



Tegnap két méretes dobozt egyensúlyoztam fel a lakásba a kapualjból, megérkeztek a webáruházból az ajándék halmok.  Nem az első adag, jelzem, kb. a harmadik, ha mindent összeadunk. Este, amikor a kölkök áztak a habokban, nekiestem a dobozoknak egy nagykéssel. Tibi elsápadt a tartalmukat leltárba véve, kérdezte, kérek e pénzt....Azt nem, de azért vakargattam is fejem búbját képzeletben sűrűn, mert ami Zalánt illeti, nagyon jól állok. Ahhoz képest, hogy ötletem sem igen volt kezdetben, belejöttem, mint kiskutya az ugatásba. Inkább annak kell szurkolni, nehogy még valami megtetszen neki, hála neked mesék közötti reklámok!

Réka ellenben, az ünnep halmozó...Hát nem mondom, hogy el lesz hanyagolva, de határozottan kevesebb eredeti ötletem van vele kapcsolatban. Márpedig az sok kell, ha nekem kell kitalálni szinte minden meglepit. A szülinapja azért lassan le van fedve ajándékilag, a karácsony még foghíjas. Rendeltem neki olyan felsőket, amelyekre Tibi tud mindenféle matricát nyomni (nem igaz hát a "suszternak jó cipője..." című....) Konkrétan Rumini értendő a "mindenféle" alatt. Keresni kell a neten megfelelő minőségű képeket, aztán hajrá. Rendeltem neki a meska.hu-ról baglyos táskát a vackainak. Azt is elhatároztam, hogy valami klassz kis ezüst fülbevalóval is meglepem. Van a belvárosban egy kis bolt, ahol nagyon szép dolgokat lehet vásárolni.  
 
Zalán szerdán elvágtatott az apjával edzésre. Meg is lepődtem, hogy Zalán menni akart. A szülők már ki vannak zárva a buliról, az edző bácsi ugyanis kifakadt, hogy TESSÉK, KEDVES SZÜLŐK, MEGNEVELNI EZEKET A GYEREKEKET, MERT KEZELHETETLENEK. Persze ez nem vonatkozott Zalánra, de attól még Tibi sem ülhetett be az edzésre. Ez jelentősen rontott a lelkesedésén, mármint Tibién, hiszen ül kinn a folyosón, nem elég, hogy az értékes munkaideje ketyeg, még nem is élvezkedhet....Ráadásul ettől a héttől már heti kettő edzés figyel be, vasárnap reggel 9 órára kell vinni a Széchenyi ltp-re, valami Zöld Házba. Akármi legyen is az, gondolom tornaterme az van.

Tibi megjegyezte, hogy a vasárnap az enyém, ő hétvégén aludni szeretne. Na nem mintha lenne olyan hétvége, hogy ő 8 után még alszik, mert nincs....Egy pillanatra kivert a víz, mert hozzátette, hogy ott a kocsi, vigyem el én a fiacskánkat az edzésre. És hát, aki ismer, tudja, hogy én meg a vezetés....Finoman szólva is ketten ülünk a kormánynál, én és a majré, ahogy barátnőm apukája fogalmazta egykor....De 30 km/ órával biztos kiérnénk és vissza, nagyjából egyben. Azért remélem, hogy viccelt Tiborom. Ugye viccelt????

Tegnap, amikor végre fél hatkor a szívinfarktus szélén betántorogtam az oviba (futva érkeztünk), megakadt a szemem egy táblin. Fogadóórára fel lehet íratkozni, téma az iskolakezdés. KEMÉNY NEGYED ÓRA!!!! Ennyi a rendelkezésre álló keret. Egy ilyen baromi fontos témában. Hát majdnem mondtam valamit. Réka idejében ez még 45 perc volt vagy fél óra, vissza kellene olvasnom. Hogy lehet az ilyesmit negyed órával elintézni? Amikor már tavasszal is egy órát csevegtem az óvónőkkel, mert előttem és utánam is lemondták az időpontokat.  Engem nem érdekel, hogy 13 óra és 14 30 között érnek csak rá az óvónők, amikor a gyerekek alszanak. Húzzák szét 2-3 hétre a rendelkezésre álló időt. Tetszettek volna korábban elvégezni a Difer teszteket! Hát nem? Nem az én hibám, hogy erre pl. Zalán esetében TEGNAP került sor. Komolyan, miért nincs az ovikban olyan, hogy panaszkönyv? Az más kérdés, hogy Zalán nem megy jövőre még suliba, szerintem ez a jó döntés (Tibi szerint nem biztos), így aztán elanekdótázhatunk Zalánról édesen 15 percben, időn túl pedig majd én át szeretném nézni Zalán Difer eredményeit. Nem tudom, hogy a kezembe adják e, lehet, hogy ahhoz sincs jogom, hogy belenézzek. Kíváncsi vagyok azért, hogy hogy teljesített a kis mogyorós csokim....Biztosan ügyes volt. (1)

Hát akkor ezennel megnyitom a hétvégét! Ja, nem, nem telt még le a munkaidőm. De egy órán belül az is eljön, aztán mehetek haza rendet rakni abban a káoszban, ami hétfő és péntek között létrejött. Hétfőn, erre biztosan emlékszem, még marha nagy rend volt....

(1) Azon már fel sem akadok, hogy 13-14.30 között marhára ráérek, ki kell vennem egy fél nap szabit. Mivel kedden nyílt tanítási órák lesznek Réka sulijában és ott a helyem, mert a leánykám igényelte, hát élmény lesz megint elkéreckedni a főnökömtől.

6 megjegyzés:

  1. Nálunk még nem volt Difer teszt. Fogadóórán én is most voltam, nálunk fél óra jut egy gyerekre.

    Szuper, hogy már így előre jársz ajándékilag. Én még csak papíron ötletelek.

    Vezetés :) Én dettó. Pont szóba került nálunk is a minap.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk a Difer az iskola alkalmasság alfája és omegája.....Ahhoz képest, hogy először végezték el a csoporton, rövidített még nem is volt illetve januárra én tudjam, hogy megy e a gyerök iskolába...hát nem kapkodták el. Ha neadjisten valakinek nevtanban van időpontja, az is legalább 3-4 hét várakozás.

      Törlés
    2. Nálunk is kell a jó difer a sulihoz, de majd csak januárban csinálják. Talán.

      Törlés
  2. Nálunk fogadóóra sem volt, csak közös szülői értekezlet a témában (amire, fennállásunk alatt először, nem tudtunk elmenni). Azt, hogy fogadóóra létezik az oviban, az utolsó évben tudtam meg, és akkor lelkesen bejelentkeztem. Közölték, ugye, hogy kora délután. Mondom, oké, akkor lehetne péntek? Jaaa, az nem jó, mert akkor az egyikük csak délig dolgozik. Hát, majdnem mondtam én is valami cifrát. Végül kegyesen várt egyig... és persze nem sokat tudtam meg a gyerekről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk kötelesek évi 2-t biztosítani. Hahaha, eddig soha nem sikerült. Na majd idén!
      Persze, nehogy már túlórába essenek! :)

      Törlés
    2. Mátééknál egyszer sem volt fogadóóra a 3 és fél év alatt. Én (és még páran) minden szülőin felvetettem, hogy jó lenne, de hárítottak, hogy ami fontos, azt úgyis elmondják.
      Hát ahány csoport, annyi szokás. :)

      Törlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!