2015. szeptember 28., hétfő

Elégséges??


Elsírtam a bánatom Réka egyik barátnője anyukájának mára virradóra, aki történetesen Réka osztálytársa. Hogy hát van ez a szorgalmas, csillogószemű, okos tündérlány és hazajön sorozatban VÁLTOZÓ szorgalommal...Mire A. rávágta, hogy ne is mondjam, érzékeny témát pengetek....K. (a leányka) ELÉGSÉGES szorgalommal somfordált haza pénteken, mert volt néhány hiányossága. Mélyen fel van háborodva. Illetve összeadtuk a felháborodásunk és lett belőle egy nagy felhőnyi. Mert hát milyen rendszer az, ahol csak mélyebbre tudsz süllyedni és javítani nem lehet? Most elgondolkodtam, hogy 5 hiányosság...az már nullás? Át is lehet menni vajon mínuszba? Hm.... Azt elérték, hogy a héten én pakolok be Réka táskájába, még véletlenül sem ő, mert még megtapasztalnánk, milyen az az elégtelen szorgalom....
 
Nem mintha közöm lenne hozzá, de akkor vajon a szorgalomban erősen hiányt szenvedő osztálytársak hogy állnak értékelésileg??

6 megjegyzés:

  1. Én úgy gondolom, a szorgalom jegynek nem csak a házik,felszerelések meglétét /nem létét kellene tükröznie. Tényleg, akinek anyukája pakol be, és megvan minden házija, de mondjuk órákon passzív, az 5-ös szorgalmú?! Ez a heti jegy Nálatok bekerül a tájékoztatóba? Mire hivatott ez a heti értékelés, nem mondta ofő? A sulitokban nincs erre egységes értékelési rendszer?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt az ofőtől kellene megkérdezni, de azt gondolom, hogy az sem ötös szorgalmú, aki órán passzív. :) Az üzenő füzetben vezetjük a heti értékelést, a tájékoztatóba csak a havi kerül.

      Törlés
  2. Ez egy ilyen igazi kommunizmusból visszamaradt marhaság, osztályozni a magatartást és a szorgalmat, és még a bizonyítványba is beleírni. Mihez képest változó, vagy hanyag, vagy éppen példás valaki? Mi az etalon e téren? Tavaly én is volt, hogy dühöngtem egy-két ilyenen (nálunk a bizonyítványban is változó magatartás volt pl.), mondván milyen jegye van akkor annak az osztálytársnak, aki már többször is komoly testi sérülést okozott másoknak. Nos, neki is változó, mert néha jól viselkedik. Na, azóta teszek magasról ezekre. :D Mert ha ez egykalap alá esik, hát akkor nem is kell vele foglalkozni szerintem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, őskövület. Baromság az egész. Semmi értelme.

      Törlés
  3. Teljesen egyetértek, hogy hülyeség az egész, csak tapasztalatom szerint ezt alsóban a gyerkőcök igencsak komolyan tudják venni... Eléggé lehangoló lehet azért másodikban egy elégséges szorgalom, főleg, hogy még ki is van rakva a falra... Hihetetlenül tudom hiányolni manapság a dicséretek erejét az iskolákban, nem hiszem el, hogy ezt az alapvető, egyszerű motivációt miért kell nem, hogy mellőzni, de egyenesen szembe menni vele...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy látom, hogy a heti értékelés nem feltétlenül fedi azt, ami a falon van kirakva. Réka szerintem mindig a felső középmezőnyben dekkol, akármit csinál. :)
      Lehangoló, főleg annak, aki igyekszik és még sokat is tanul, mint ez a kislány....:(

      Törlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!