2013. augusztus 29., csütörtök

Utóirat a "Szóval döntöttünk?"-höz


2 napja beszéltem egy anyukával, akinek most lesz másodikos a kislánya a Rákócziban. Van felvételi a német speces osztályba. Csak máshogy hívják. Felmérőnek. :) 


7 megjegyzés:

  1. A Kassaiban ugyanez van az angol kéttannyelvű osztályban :) Körzetes vagy sem, a kéttannyelvű osztályba "felvételi" van.
    Viszont hallani mindenfélét, állítólag a Kodályban is lesz angolos osztály. A Kassaiban pedig talán kettő indul. Az igények miatt.
    Bocsi, hogy ezekről írok, de nálunk ez a kettő játszik, ezeket próbálom figyelemmel követni :) Tuti, hogy a Rákócziban is egyre több lesz a jelentkező, valószínűleg próbálják majd kielégíteni az igényeket.

    VálaszTörlés
  2. Igen, csak a Rákócziban második osztály végén válogatják szét a gyerekeket. Egyik osztály lesz az emelt németes, a másik a sima angolos. A Kassaiba meg max. nem veszik fel a kölköt (nyilván, mindenkit nem tudnak), de legalább ez nem második végén derül ki. :) Mondjuk, Rékát speciel nem féltem.

    Most idén 2 osztály indult a kéttannyelvűben (Kassai), 25-25 fővel. Angol órán ezt még megbontják, szóval 12-13-an vannak max, ami tök jóóó. Kassainak hátránya, hogy nagyon nagy tempót diktálnak, hajtják a gyerekeket, különösen felső tagozatban. Igaz, én már mindenhonnan ezt hallom a Rákócziról is. Ha már versenyistállóba viszem a gyerekem, legalább közel legyen. :))

    A Kodályról nem tudok semmit, nálunk az nem jött szóba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk ezek vannak közel a körzetesen kívül :) Lucát én sem féltem, ő terhelhető. Hunorról ezt jelenleg nagyon nem merném kijelenti :) És azért jó lenne őket egy iskolába járatni, bár ez csak a sokadik szempont. De mégiscsak szempont.
      Lucának mindkettő tetszik, a Kodályba hangolkára járunk, a Kassaiba meg iskolaelőkészítő/felkészítő szerűségre. De sokat fog nyomni a latban a tanítónénik személye is...

      Törlés
  3. Na pont akartam írni, hogy a Kassaiban van iskola előkészítő (remélem, az, amire jártok) .Azt mondják, pont azt gyakorolják, amin a felvételin néznek a két tannyelvűbe.:) Már ha oda készültök. :)

    VálaszTörlés
  4. Igen, arra járunk, pont azért, amit írtál :)

    VálaszTörlés
  5. Azaz!! Tudtam, hogy valami színházas. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!