2013. július 8., hétfő

A sümegi várban




Itt már pénteknél járt az idő és éppen születésnapom volt. :) 



Ahogy beléptünk a kapun, nagyjából ez a kép fogadott (pénztárból való távozás után)


Az első élőlény, ami "szembejött"


Az első esemény, ami kedélyeket kavart (Zalánhiszti) Igen, AZ OTT takony....


Csajszi és én


A kápolna - ide menekültünk be, amikor Réka elesett (hiába mondtuk neki ezerszer, hogy nem rohangálni, falra borsó, le borsó!) és ordított, mint a sakál. Utólag hiba volt, nem számoltunk az akusztikával....


Sümeg és városa


Sajnos ez mint gyerekmegőrző nem funkcionált


Látkép a kecskére, püspöki palotára


Vár odabenn 


A mi szállodánk a vár tövében


Réka, amikor még nem esett el


Anya, a szülinapos és Réci (ezen olyan büszke fejem van, véletlen)


Zalánnál már csak ilyen képre futotta az ágyúnál. Ellenállt a beste. 


Apás kép


Ja igen, Zalán a büfénél elnyalt. Tibi portréfotóra készült, de ez lett belőle. Megint tőlünk zengett a vár és mindenki őt bámulta. Tudom, mert a kürtős kalácsra várakozván a lépcsőnél figyeltem őket.


Gólyalábon



Elkészült a kürtős kalácsunk. Nagyon finom volt! Negyed órát kellett rá várni, egy hajszolt tekintető hölgy egymaga igyekezett keresletet találkoztatni a kínálattal, de megérte a várakozást. Majd' leszédültem a várfalról, amikor az illata először megcsapta az orrom....olyan gyorsan elfogyott, hogy csak na.


Ereszkedőben (a melltartópántom is)- a kijáratnál volt némi torlódás és csúcsforgalom. A belépni szándékozók alig várták, hogy kilépjünk a kapun. Rékának persze pont a várkapuban akadt volna valami sürgős és halaszthatatlan dolga, de vonszoltam magam után.
- Várj, anya, na húzz, meg akarom vakarni a fenekeeeeem! - kiabálta, persze halkan és diszkréten, hogy csak én halljam....


Domb tövében, óóóóriás csúszdán.


Klassz áramütést lehetett kapni a gyerekektől. :)


A legjobb az egészben a lovarda látogatás volt (ott nem készültek fotók, kár lett volna "megvakuzni" szegény párákat). Nagyon szépséges lovak és jónéhány kiscsikók is megnézhettünk, megsimogathattunk. Imádom a lovakat!! Fogok én még lovagolni ebben az életben!


Egy szépség a sok közül




2 megjegyzés:

  1. Aki csúnyán néz rátok, mert hangos a gyerek, vagy épp a fenekét akarja megvakarni, az.... vagy sose volt gyereke, vagy csak elfelejtette, hogy milyen is az! :) Saját tapasztalataimból kiindulva teljesen normális az üvöltés is meg a többi is! :) (ok, bevallom, néha nem bánom, hogy itt nem értenek minket ;) )

    VálaszTörlés
  2. Ó, Erám, nem mást zavar a hisztis gyerek, hanem ENGEM a sajátom! :)))))))

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!