2024. január 25., csütörtök

Használati utasítás közös otthonunkhoz

Elsősorban gyermekeim számára, illetve úgy általában....

-A kabátoknak a fogason van a helyük, a komód gombjára akasztva csak engem irritáltok. A sapkát, sálat lezseren szétdobálni nem előnyös, bár én minden este összegyűjtöm őket a helyükön, a fiókban.

- a hosszú szárú csizma helye a fal mellett van, a lépcső lábánál, lehetőleg kitámasztva- minden cipő valamelyik cipőtartóban található. Tudom, tudom, van négy, nem egyszerű, de mindenkinek van saját.

- A mosogatógépen két gombot kell megnyomni, plusz az indítógombot. Kapszulát kell bele rakni, anélkül bajosan lesznek tiszták az edények. A mosogatógép addig működik, amíg a piros fény látható előtte a padlón…. Az előtt is kinyitható, de óvatosan, nehogy kicsapjon a forró gőz.

- A kávégépen balra kell billenteni a bigyót, akkor tisztít, jobbra, akkor főzi a kávét. Nem érdemes a kettőt összecserélni. Üres kapszulákat (az üreseket) külön gyűjtjük.

- A külső bejárati ajtót mindig csukva tartjuk, télen, nyáron, zimankóban és kánikulában. Kivéve, ha ki van támasztva vagy mögé van valami helyezve, hogy ne vágódjon neki a ház falának.

- A kutyát csak akkor engedjük le a kertbe, ha a kapuk zárva vannak. Hűséges fajta a kutya, de ki tudja, még megtetszik valakinek. A szabály az, hogy aki leengedi, annak is kell visszaengedni. A kutya ugatással fog jelezni.

- Szennyest nem hozok ki a gyerekszobákból, vagy eltaláltok a szennyesládáig vagy eltaláltok a szennyesládáig.

- A lépcsőfordulóban, lépcső alján vagy tetején található ruháskosárban mindig tiszta, vasalt ruha található csak valamiért nem jutottam el velük a fenti szekrényekig.

- Az esernyők a tükör alatti komódban vannak. Soha senki nem találja meg őket, de tényleg ott vannak.

- A lepedők a fenti szekrény alsó nagy fiókjában lapulnak. Mondjuk , nem tudom, minek mondom, rajtam kívül nem cseréli le senki.

- A telefontöltőm használata előzetes engedély nélkül szigorúan tilos. Mivel soha, de soha vissza nem kapom rikácsolás nélkül.

- A légkondik használata túl hideg lakás esetén ajánlott, a cirkó beprogramozásába belenyúlni zsíros, maszatos mancsocskákkal nem szabad.

- A kutya fél a turmixgéptől és az aprítótól, így azokat csak zárt konyhaajtó mögött érdemes használni, különben egy behúzott farkú, kocsonyás állagú vizsla fog betántorogni és felkéreckedni ölelésre. Bezzeg a tűzijátéktól, petárdától nem fél, csak várja, honnan fog leesni a fácán. Az a fránya DNS….

- A mosogató alatt, hátul azok a szörpös üvegek pálinkával vannak tele. Senki nem issza őket, de folyton kapunk egy-egy üveggel, kiönteni túl értékesek….. Szóval nem víz egyik sem, az a lényeg.

- A hűtőben külön van tejtermékes és húsos polc. Tehát a sajtot, szalámit csak a helyén érdemes keresni, hiába forgatod fel a zöldséges fiókot, ha a tejtermékek között nincs, akkor elfogyott a sajt.
Kivéve pénteki napon, amikor már minden előfordulhat....

- A nappaliban a kutya helye a fotelben van a kutyás pléden vagy alatt. Ettől függetlenül az eb előfordulhat a kanapén is nyomokban vagy a szőnyegen.

- Szennyesláda mellé, mögé nem rakunk ruhákat, csakis bele. A szennyesládán talált ruhák tisztának minősülnek és várják az újbóli használatbavételt (pl. pulcsi)

- Az ásványvíz és üdítőkészlet a kamrában található. Ha a konyhában nincs, ott érdemes keresni, ahogy a gyümölcslevet is.

- Tejes üveget használat után, ha nem üres, vissza kell tenni a hűtőbe. Köszi! A vajas, lekváros, májkrémes, sajtkrémes kés látványától a pultonk vérbe borul a tekintetem. Na nem, de majdnem.

- Soha semmit nem szeletelünk a konyhapulton. Van mindenféle vágódeszka. A finn, mintás a szendvicses, nektek az kell, a zöld a húsoké, minden egyéb fa a zöldségeké.

- Cipővel nem lépünk be a nappaliba, az előszobában megszabadulunk minden lábbelitől. A nappali szőnyegére lépni kinti cipőben nagyon nagy gáz....Főleg latyakos, sáros időben.

- Gyertyát gyújtani a tetőtérben szigorúan tilos. Nincs enyhítő körülmény és "kivéve". Bármilyen nyílt láng használata az emeleten villámgyorsan oltandó.

- A kutya nálunk szinte családtag. Ami ezzel jár, az ezzel jár. Mondjuk, eddig egyetlen egyszer volt, hogy valakit meg akart volna harapni, az is csak azért volt, mert a kedves rokon elfelejtette megemlíteni, hogy retteg a kutyáktól. Ezt pedig a kutya rosszul interpretálta agresszióra.

-

Asszem ennyi hirtelen....







2 megjegyzés:

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!