2022. július 7., csütörtök

3. nap


 

Reggel hátamra vettem a hátizsákomat, kiperdültem az ajtón, hogy a kerékpáromat előhozzam a garázsból. Meglepődtem,mert a Burkoló a kapuban ácsorgott önmaga kb. 14 éves változatával.  Elhozta a fiát segíteni. Egyből eszembe jutott a klassz babarózsaszín öntöttvas kád odafenn, a felújítandó früdőszobában....ahhoz bizony, hogy két emeletet lentebb szálljon, kell némi férfierő.

Nagyjából délig - Réka elmondása szerint - folyamatosan verték szét, amit szét kelleett, aztán összecsomagoltak és elmentek. Pár óra múlva jöttek a Vizesek, hogy megszemlézzék, milyen előkészítő munkát végzett a Burkoló. Tibi szerint nem voltak elégedetlenek, de azért 1-2 órát ők is véstek és egy listát adtak Tibinek, mit kell beszereznie a csőszerelvény boltban. Pár százezerrel szegényebben jött onnan haza az uram, és most a hálónk úgy tele van minden furcsasággal, hogy elég nehéz eljutni az ágyig.....

Most jön 3 nap szünet. Remélhetőleg hétfőn jönnek megkezdődik az építő munka. Óvatosan mondom, mert én már a hideg kását is megfújom, ha Mesterekről van szó. Addig is melegítünk vizet a legnagyobb húsleveses fazékban, ha fürödni szeretnénk. Az indukciós tűzhelynek hála, nagyon gyorsan felmelegszik. Aztán bevackolunk a lenti zuhanykabinba, ha lehet ilyet mondani és mintha lavór lenne, némi hideg vízzel hűtve, kellő hőmérsékletre hűtjük a vizet. Réka szerint ez tök király, mert rengeteg vizet takarítunk meg. Zalán nem ennyire lelkes, de leginkább tojik az egészre. Ha szólunk, hogy melegítettünk neki vizet, egy idő után megjelenik a fürdőszobában és hallom, hogy rángatja a zuhanykabin ajtaját.

Tegnap újra néztem a THE CROWN utolsó évadát. Semmi normális nincs új a Netflixen ugyanis. Két kedvenc jelenetem van, az egyik Camilla és Diana ebédje egy étteremben, egészen zseniális. No de a másik. A másik pedig ez. Charles és Diana veszekedése egyszerre szívbemarkoló, fojtogató, szinte érzem mindkettőjük fájdalmát, frusztrációját.... Ugyanakkor remek alakítás, megrázó.....mégis valahogy szép.... "Morning, noon and night I care about her" Az eredeti az igazi, a szinkronizált már nem olyan erős. Novemberben elvileg jön az új évad már új szereplőkkel. Hiányozni fognak valamennyien. Ha van kedvetek, nézzétek meg.  A részletet is, a sorozatot meg aztán pláne. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!