2020. május 28., csütörtök

Csütörtök



Sok hírem most sincs, a héten végig itthon voltam home-office-ban, holnap leszek irodában, majd jön a hosszú hétvége. Zalán most már úgy reagál minden egyes házi feladatra, mintha egy 8 órás tanulás maraton után közölném vele, hogy izé...még van egy kis házi! Kitörő, felháborodott ellenkezéssel. Ha nem noszogatom, egyáltalán nem csinál semmit. 

Úgyhogy beletörődtem egy kicsit a majdnem vakációs helyzetbe, és délelőtt dolgozom, csinálnak a gyerekek, amit akarnak. Vagy hát Zalán. Mert Rékának eléggé be van táblázva az órarendje az online órákkal. Vicces, hogy jövő héten német tz-t írnak és a feladatokat diktálja majd a tanárnő, ők meg írják folyamatosan, tehát nem egy előre megszerkesztett feladatlapot töltenek ki....hát nem tudom, nem hangzik nagyon jól. Miért nem lehet elengedni ezt a félévet már, ha valaki nem tanulja meg a Präteritumot, úgyis megszívja szeptemberben. Saját maguknak tanulnak, ha meg nem, azt is maguknak csinálják. Az évvégi jegyek pedig többnyire nem számítanak még bele a továbbtanulásnál a pontokba. Ráadásul csalni így is lehet, ha diktálja a feladatokat, ha a gyerek mellett ott ül egy szerződtetett német tolmács vagy Hans-Jürgen aus München. Na mindegy. 

Netflix okés, klassz, eléggé rá lehet kattanni, önállóan pergeti a sorozatok epizódjait, egyiket a másik után...Dead to me-n már túl vagyok. Most nézzük a Stranger Things - első évad.

Közben Réka levizsgázott szolfézsból a redmentán. Nem tudom, hogy csinálta, de ötöst kapott...Hallottam fuvolázni is, majd fel kell venni a rókatáncot videóra és elküldeni a sulinak, állítólag bizottság előtt vizsgáznak, el is képzeltem rögtön, hogy a dob tanszak vajon hogyan értékelni Réka produkcióját. Persze lehet, hogy azóta változott a kép és osztályozhat a tanszaki bizottság vagy maga a tanár, vagy idegen tanár, ki tudja. Most a prioritásokban eléggé hátul kullog a zenetanulás illetve inkább a zeneiskola követelményei. 

Még a hamburgerzsömléről nem tudok beszámolni, mert még csak most fogok hozzákezdeni. 




2 megjegyzés:

  1. Csak hogy megragadjam a lenyeget: ki lehet kapcsolni az automatikus lejátszást. A sorozatdaralas esélye igy is hatalmas persze.

    VálaszTörlés
  2. Ó, Isten ments! Remek dolog. 🤣🤣

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!