2016. november 1., kedd

Első önálló fogalmazás


Ugye harmadik osztályban már olyan tantárgy is van, hogy fogalmazás. Ez volt az, amire Réka rávágta, hogy neki az lesz a kedvence. Nahiszen, gondoltam, főleg, amikor megírta a nyaralásról írt legeslegelső "értekezését"....nem is olyan biztos az. Aztán jó ideig nem írtak semmi önállót, hogy őszintén szólva nem is tudom, mivel foglalatoskodtak. Néhány hete jött a feladat, hogy Zsófi szülinapja címmel írjanak egy oldalt. Ez Rékának bő kettő lett, de legalább csillogott a szeme és szerintem egész ügyeset írt. Minden rutin nélkül. Nem javítottam bele, még a vesszőket sem, bár itt a blogban persze nem tudtam lehagyni őket. :) 

Zsófi születésnapja

írta: D. Réka Anna, 3.b 

Szombat reggel van. Zsófi már türelmetlenül várja a szülinapjára meghívott vendégeket. Pontosan tíz órára megérkezett minden vendég. Végre kezdődhet a parti! Rengeteg barát jött el. Zsófi megszámolta őket. 
- Hmm....azt hiszem, összesen huszonegy rokon és barát jött el. De hol lehet Flóra? Talán nem volt az ünnepségre ideje? Lehet, hogy itt van csak nem látom? Megkeresem! Talán a másik szobában van. Ha nem találom meg, akkor hétfőn kikérdezem, hogy miért nem jött el. Úgyis hétfőn lesz az iskolában a buli. 
Végre megláthatta a szülinapos a tortát. Csokitorta, marcipán virágokkal és mivel kilenc éves lett, ezért kilenc gyertya égett rajta. Olyan gyertyák voltak, hogy nehéz volt őket elfújni és tűzijáték is volt rajta. Végre kezdődhetett az ajándékozás. Hurrá! - kiáltott fel Zsófi, mert meglátta Flórát. Ezek szerint a másik szobában volt ,csak elbújt valahová. 
- Hol voltál, Flóra? 
- A szekrényben voltam. 
- Akkor azért nem láttalak!
Flóra és Zsófi a parti többi részét együtt töltötte.
Amikor lefeküdt aludni, Zsófi arra gondolt, hogy milyen remek napja volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!