2016. február 16., kedd

Tízórai és uzsonna


 - sajtos pogácsa
- ökörszem (túrós)

- pizzás csavart
- nutellás kenyér

- kakaóscsiga
- korpás kifli, sajt

- meggyes párna, 
- vaníliás rúd

- lekváros bukta
- pudingos krémes

Ez a heti menü. Én nem tudom, nem volt mifelénk valami menza reform? Vagy az kikerült bennünket? Nem érintette csak az ebédet? Ilyen, hogy mindenfélével töltött kifli vagy zsömle? A jó öreg sonkás zsömle almával teljesen jó lenne. Vagy túrókrémes kifli? Esetleg szendvicskrémes?  Sokat nem akarok én. Kaphatók "normális" péksütemények is, mondjuk egy perec, oké az szokott is lenni, vagy "sós négyes", ropogós, friss kifli, briós....Kakaós kalács is jobb, mint a pudingos krémes vagy a lekváros bukta. Ami a korpás izét illeti, csaknem ehetetlen, egy vicc. Még a libazsíros kenyeret is támogatom lilahagymával, ha büdös lesz a suli utána, ha nem. 

Na mindegy. Sajnos a lista utolsó négy tételét olvasva elöntött az émelygés..... 

Réka kérte, hogy csomagoljak neki szendvicset reggelire vagy legalábbis valami "normális" kaját, hát nem csodálom! Hogy mit kért? Téli szalámit, külön dobozban salátát öntettel és friss péksüteményt, ha lehet, ropogósat. A kiflibe vajat és nem margarint! Muszáj lesz megtanulnom kiflit sütni. Az Aldis szalámit meg "eladom" neki télinek. 

5 megjegyzés:

  1. Egyik ismerosom ilyen peksutit sutos lelkes anyuka, a multkor pont posztolt kiflisutos kepet, es azt irta, hamar megvan es finom. Elkerjem a receptet?
    Mar ha komoly a kiflisutes :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az klassz lenne! Komoly, egyelőre ezt a receptet találtam.
      http://gabicsek.blogspot.hu/2016/02/villamgyors-tejes-kifli-kelesztes-nelkul.html

      Törlés
    2. Az klassz lenne! Komoly, egyelőre ezt a receptet találtam.
      http://gabicsek.blogspot.hu/2016/02/villamgyors-tejes-kifli-kelesztes-nelkul.html

      Törlés
  2. Itt is van, de eros a gyanum, hogy ez ugyanaz a recept :)
    Hiaba, kicsi ez az internet! :)

    35 dkg liszt 250ml langyos tej 1 kiskanál cukor gyorsan 2,5 dkg élesztő elmorzsol. Lisztbe 2,5 dkg olvasztott vaj, kicsi só meg az élesztős tej. Összegyúr, sütő bekapcs. 180 fokra egy tepsi víz a sütő aljába, a tésztát kétfele osztani, kör alakúra nyújtani, 8 cikkre vágni, kiflit tekerni a háromszögekből. Sütőpapír, tepsi süt 15-20 perc barnulásig. Kivenni pici tejjel locsolni, enni. Ennyi. :)(néha szoktam a kiflibe tekerni reszelt sajtot vagy sonkát vagy tetszés szerint. ) nagyon finom a friss kifli!

    Sok sikert a suteshez!

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!