2014. június 5., csütörtök

Kontroll


A főorvos rögtön azzal fogadott a mai kontrollon, hogy hogy néz ki az a gipsz? Miért olyan hullámos? Erre értelmesebbet annál, hogy fogalmam sincs, nem igen tudtam mondani. Pislogtam, mint béka a kocsonyában. Még életemben nem láttam gipszet ennél közelebbről, meg aztán, nem is értek hozzá. Rám is hozta a majrét, hogy esetleg valamit eltoltak a csontok helyre rakásánál, gipszelésnél...kiszédültem a folyosóra, majd volt pár nehéz percem kinn, amíg az új röntgen felvételek elkészültek. Végül mégis megkönnyebbülhettünk valamennyire, műteni nem kell. A gipsz viszont marad, némileg lazítottak rajta, majd átkötözték gézzel, amit Réka nagyon sajnált, mert klassz Twilight pónit rajzoltam neki tegnap a gipszére. 

Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ez a "hónaljgipsz" meddig marad még rajta, értelmes vagyok nagyon....Mindenesetre ovi itt már Rékának nem lesz többet, úgy néz ki. Esetleg az utolsó hétre? A kirándulással kapcsolatban sem tudom mi legyen, ebben gipszben semmi értelme menni, de ha kisebbet kap, akkor sem látom sok értelmét. Hogy úgy mondjam, nem látom őt sem a kecskeméti planetáriumban, sem a vadasparkban. Még nem tudom, hogyan lesz. 

Zalán sem jár oviba, legalábbis tegnap óta itthon van ő is. Baltazár inkább meghal, de nem alkuszik megy oviba. Valami ilyesmi lehetne a mottója. Kedden azért már visszük, látványosan unatkozik itthon, a kertbe vágyik, szaladgálni, ugrabugrálni. Délután Tibi magával viszi egy kicsit, hogy ingerben gazdagabb legyen így a délutánja a fiúcskának. Most éppen engem kényeztet, a hátamat kenegeti testápolóval. Nagyon jó dolgom van. :) 

Ja és persze táppénzen vagyok itthon Rékával. Másképp nem tudtuk megoldani. Gondolom, emiatt nem rúgnak ki. Kényelmetlenül érint, hogy abban maradtunk, Tibi lesz az, aki otthon lesz majd a beteg gyerekekkel, erre tessék, alig túl a próbaidőn, máris táppénzen találom magam. Viszont nem is náthája van a gyeröknek, talán egy finom kis csuklótörés elég indok 3 nap táppénzre...Kedden Zalán oviba, Réka átkötözésre hivatalos a kórházba, oda már csak Apa viszi. Aztán szerdán-csütörtökön újra szabin leszek a ballagás, szemészet, pszichológus és szülői értekezlet élvezetes program tengere miatt....Hát nem vagyok egy álom munkaerő, de ez van! 

5 megjegyzés:

  1. Tavaly Máté barátjának volt eltörve a könyöke. neki műtétje is volt. Ő, amikor már rendes gipsz volt rajta, nem olyan félgipsz, akkor már járt vele oviba.

    hát jobbulást Rékának!

    VálaszTörlés
  2. Igen, csak az nem tudom, mikor lesz. :)

    VálaszTörlés
  3. jól értem hogy végül akkor nem kellett kedden este visszamenni műtétre?? Réka nagyon erős kislány egykettőre elfogja felejteni ezt az egészet reméljük... ♥

    VálaszTörlés
  4. Most olvasom... :( jobbulast a Hősnőnek, Neked meg kitartást! <3

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!