2014. november 18., kedd

Csíz a csupasz körtefán

Hétvégén arra lettem figyelmes, hogy Réka egy vers félét motyog az orra alatt, valami csízről és körtefáról. Nekem ismerős is volt, bár így visszagondolva inkább csak az angol "carol" változata, hát rákerestem az interneten. Meg is találtam. Ahogy olvastam, úgy tetszett meg egyre jobban. Elolvastam végig mind a 12 pontját, majd jött a meglepetés, Réka vissza tudta mondani az egészet a tizedikig. Egyetlen olvasatra. Le voltam nyűgözve! Utóbb derült ki, hogy valamelyik művész szórakoztatta őket ezzel a kis versikével a suliban, de csak az első három napig jutottak. Később nem nyughatott, amíg mind a 12 nap flottul ment neki. 






Angol karácsonyi mondóka

Karácsony első napja van, köszönt és minden jót kíván, egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony második napja van, köszönt és minden jót kíván két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony harmadik napja van, köszönt és minden jót kíván, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony negyedik napja van, köszönt és minden jót kíván, négy nyafka macska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony ötödik napja van, köszönt és minden jót kíván, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony hatodik napja van, köszönt és minden jót kíván, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony hetedik napja van, köszönt és minden jót kíván, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony nyolcadik napja van, köszönt és minden jót kíván, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony kilencedik napja van, köszönt és minden jót kíván, kilenc kötényes kisleány, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony tizedik napja van, köszönt és minden jót kíván, tíz tekergő kéményseprő, kilenc kötényes kisleány, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony tizenegyedik napja van, köszönt és minden jót kíván, tizenegy táncoslábú úrnő, tíz tekergő kéményseprő, kilenc kötényes kisleány, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.
Karácsony tizenkettedik napja van, köszönt és minden jót kíván, tizenkét ugribugri úr, tizenegy táncoslábú úrnő, tíz tekergő kéményseprő, kilenc kötényes kisleány, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!