2014. április 15., kedd

Nehéz reggelek



Tegnap reggel Rékám negyed órát ordított könny nélkül a nappali kanapéján. Negyed órát!!  Videóra kellett volna venni. Állandó vitánk, hogy nagggyon szorosra copfozzam a haját, amit tegnap eluntam, mert képtelenség volt még egyet csavarni azon a nyavalyás gumin. Másik meg ippen nem volt fellelhető sehol a belátható távolságon belül. Egyébként sem egészséges a nagyon szoros lófarok, dehát beszélhetek én. Ordított és ordított, csak akkor hagyta abba, amikor autóba tessékeltük. Kisírt szemmel totyorgott be a csoportjába. Talán keményedik a szívem, de nem izgatott. Már nagyon elegem van a millió apró, semmiségekből kiinduló hisztiken és rugózásokon.

Ma nyugodtan indult a nap...olyannyira, hogy hiszti és ordítás nélkül képesek voltunk elhagyni a házat. Ez nálunk hatalmas szó. Zalán aztán persze nem szívesen masírozott be Csilla nénihez, erősen lefelé görbült a szája, de legalább nem kellett lefejteni a karját a nyakamból kései negyed 9-kor, mint tegnap. Az valami rémes volt!

Kértem időpontot a GEKKO-ba felmérésre (Zalán), kíváncsi leszek, ott mit mondanak, mit tanácsolnak. Vitatkozok saját magammal, hogy ne lépjek semmit, majdazidőmegoldja alapon, vagy nyomjam a témát szakemberek irányában. Állítólag a kecskeméti GEKKO nagyon szupi, a szolnoki kevésbé...hááát...meglássuk!

Ezt munkaidőben írtam, pszt! :)

 

3 megjegyzés:

  1. Nem csodálom, hogy vacillálsz a tegyünk-e valamit vagy sem, között. Én is erősen billegnék, azt hiszem. De a hétvégi programok, az emberek közé menés, és természetesen a sok -sok szülői figyelem sosem ártalmas. A Gekko is jó lehet, első körben. Az enyémeknek nagyon jó (volt) az Orsinénis mondókázós-tornázós foglalkozás, amire jár(t)unk. Ők sem azok a helydebátrak és barátkozósak, Milán sem, pedig ő elég nagyszájú, de Máté különösen nem volt az 3-4 évesen. Szerintem ha valóban olyasmi a probléma, amit írtál, akkor ez még alakulhat szakemberi segítség nélkül is, hiszen még csak 4 éves. A dadogásra viszont lehet, hogy jó lehet egy ilyen gekkos torna, hátha kicsit megmozgatja a buksiját, és feloldódik.
    Amúgy meg csak tapogatózom és találgatok azok alapján amit megosztasz velünk. Nyilván te jobban átlátod a szitut. Csak fel a fejjel! Meglásd! Fog még Zalán verset szavalni a diplomaosztóján!

    VálaszTörlés
  2. Igen, persze, amit én megtehetek, arra mindenképpen oda fogok/fogunk figyelni. (Bár szerintem eddig is oda figyeltünk....)
    Arra gondoltam, hogy minél több közösségbe visszük, talán annál jobb lesz neki.
    Azok alapján, amit megosztok veletek? Megosztok én szinte mindent, nyilván a családi hátteret nem elemeztem ki (Tibi apukája és Tibi konfliktusa). Erre gondoltál?

    VálaszTörlés
  3. Nem, hanem inkább arra, hogy én nem ismerem Zalánt személyesen, pláne nem úgy mint Ti, a családja.

    Lehet, hogy az is jó hatással lenne Zalánra, ha többet lehetne Tibivel, pláne kettesben, csak fiúk. (tudom, nem olyan egyszerű ez, nálunk is rémesen kevés az apás-idő)

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!