2013. július 4., csütörtök

Nyaralás, 1. nap második fele



Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez a nyavalya (Zalánnál garatgyulladás, Rékánál szintén, megspékelve néhány tüszővel a manduláin) egész nyaralásbarát volt. A gyerekeknek semmilyen tünetük nem akadt a lázon kívül, akár hogy vizslattuk őket. Arról is csak ritkán panaszkodtak, hogy fáj a torkuk. Azt is tagadták, hogy betegek. Mert persze minden vágyuk volt, hogy mielőbb pancsolhassanak a szálloda medencéiben. Kint szerettek volna, hiszen az két éve, a kánikulában is elmaradt, lévén, hogy az "csapvíz" hőmérsékletű, max. a drága Nap ereje melegíti. Szóval, ahogy egyik sem volt ippen lázas, csobbantunk egy kicsit. A gyerekek határtalanul élvezték, főleg Réka, Zalánnak még kellett némi szoktatás és persze gyógyulás....

Este a lovagi tornára voltunk hivatalosak, ami nagyon nagyon tetszett valamennyiünknek. Lélegzetelállítóan szép lovakat vonultattak fel előttünk. Sajnos a lovagi torna végére Rékának kicsit elszakadt a cérnája, Zalán pedig belázasodott, úgyhogy a középkori vacsorát lemondtuk. Nem volt mit tenni, Zalán úgy aludt Tibi vállán, mint egy medve.

A recepciónál kedvesek voltak, kaptunk fél panzióra egy szelet papírt, így a szálloda éttermében megvacsorázhattunk. Két éve is lemondtuk, mert az egy éves Zalán bealudt 5 óra után, Réka meg szétpancsolta magát a végkimerültségig, szóval fejlődünk, mert idén legalább a lovagi tornát láthattuk. 

Tibi felvette a kapcsolatot a szolnoki és a Sümeghez legközelebbi márkaszervizzel hibajel ügyben. A szolnoki annyit mondott szakértően, ami belőlem is kitelt volna, hogy vagy kibírja az akku hazáig vagy nem, nem lehet tudni. Zalaegerszegen egy kedves hölgy hívogatta Tiboromat jobbnál jobb ajánlataival, közülük az volt a legjobb, amiben 4 nulla volt, ráadásul a végén....látatlanba egy csinos kis summa. Nem kértük a segítségüket, köszöntük szépen. De hogy hogy lesz az ótónkból megbízhatóan működő autó, azt nem tudtuk.

Szóval első nap mérlege: 2 db beteg gyerek, hűvös időjárás, 16 fok és még kirándulni sem mertünk elindulni sehová, mert nem bíztunk benne, hogy nem adja meg magát alattunk a  járgány a senki földjén két falu között. Egyre jobb volt. De még tudtuk fokozni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!