2013. február 21., csütörtök

Megnőtt az ágy

Ugyancsak a hétvégén történt. Az egész egy ártatlan megjegyzéssel kezdődött, már nem is tudom, melyikőnk ejtette el, Tibi vagy én..... valahogy úgy szólt, hogy "lassan kinövi ez a lány az ágyát". Ami nem csoda, mert szinte hónapra pontosan 3 éve alszik benne (illetve nem alszik), így hát minimál hosszúságban persze, hogy idő kérdése volt a dolog. 

Az eredmény egy egész délelőttös nagytakarítás lett, ami csak a mellékterméke a lényegnek: Réka ágyát meghosszabbítottuk, kihúztuk. Merthogy olyan ágyat vettünk neki annó, ami képes arra, hogy vele növekedjen.  Most kb. 160 centis és még "van benne" 40 centi. 

Az utóbbi időben tényleg alig fért el az ágyában. Persze ő nem panaszkodott. Telerakja minden vacakkal, plüssel, babával, mütyűrrel, hogy aztán ő maga már alig tudja bepréselni magát az ágyába. Nagytakarítások alkalmával bámulatos mi mindent találok a matraca alatt, mellett,alatt. Már egész rutinos vagyok, de még mindig képes meglepni. Például dugi diók, mogyorók, mókus módra. Páratlan zoknik párosával. Gombóccá formált pizsama alsó vagy felsők. Sosem együtt a kettő. Mesekönyvek, ceruzák, bizsuk, túrirudipapírok (pedig ágyban nem eszünk) kilyukadt lufik, kerék nélküli kisautók, illetve amit én már SZEMÉTnek nyilvánítok, de számára még kincs. Azokat is az ágyban rejtegeti. És a többi és a többi. 

Jelen állás szerint 110 centis a leányzó és 140 centin fetrenghet kedvére. Ahogy rendbe raktuk a szobát, a gyerekek birtokba is vették az ágyat, mint megnövekedett játszókuckót. Egyébként ugyanúgy velem alszik minden éjjel, szóval ebben semmi változás megnövekedett ágy ide vagy oda. Csak nekem furcsa egy kicsit olykor, el-eltűnődök, hogy ki alszik ebben a ménkű hosszúúúúú ágyban?????

2 megjegyzés:

  1. :-) Raktározás ismerős... Hihetetlen, mennyi mütyür, "kincs" lapul Dorcinál is. A költözéskor igyekeztem szelektálni, több-kevesebb sikerrel, de nem igazán tűnik fel, hogy kevesebb lenne.:-)

    VálaszTörlés
  2. Höhö, hát persze, hogy nem. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!