2013. január 9., szerda

Zalán és a fodrász

Igazából egészen régóta terveztük, hogy Zalánt elvisszük fodrászhoz. Sőt, el is vittük, amikor legutóbb levágattuk Réka haját és az enyémet is. Kb. egy hónapja. Ott pislogott azon a bézs plüss kanapén, ahol a várakozó vendégeknek illendő, pont mint egy bagoly fióka. Arra végszóra pedig, hogy "most te következel" rendíthetetlen NEM-ekkel felelt és sötét tekintettel. Nem akartuk erőltetni a dolgot, nem is volt annyira ellenemre a hosszabb frizura, valamilyen szinten jól állt neki, ráhagytuk az egészet. 

Egyben azt találtuk ki, hogy Tiborom ha legközelebb hajat vágatni óhajt, magával viszi a Zalán gyereket amolyan "pasis programra", ami egyelőre a fodrászatot jelenti. Csakhogy aztán karácsonyhoz közeledvén Tiborom nem tudta elhagyni azon szokását, hogy hajnalban jár hajat nyíratni (fél 7-re már készen szokott lenni!!!!) ez pedig kivitelezhetetlenné tette a pasis programot. 

Szóval Zalán maradt hosszú hajú. Karácsonykor is, Szilveszterkor is. Míg nem a hétvégén olló akadt a kezembe és valahogy adta magát a helyzet, hogy hátul megkurtítsam a fürtjeit. Csak pár nyisszantást szerettem volna én, igazából a karmait körmeit lett volna esedékes rövidebbnek tudni, de arról sem akart tudni. Inkább azt mondta:
- A hajamat vághatod, a körmömet nem.
Hoppá! Ezen a ponton felbátorodtam/vérszemet kaptam, pillanatok alatt fodrász szalont rendeztem be a fürdőszoba tükörnél és csak úgy csattogott az olló. Amikor végeztem, roppantul elégedett voltam az eredménnyel. Meg is kérdeztem tőle, hogy tetszik e neki a nagyfiús frizura, amivel annyira helyes pasi lett, mire nagy szomorúan, némán megcsóválta a fejét....nem. Pedig szerintem jóóó lett az! Azért tervünket nem adtuk fel, hogy életében először szakember szedi rendbe Zalánom üstökét....

Előtte és utána, azaz a Fülek Felszabadulása :)






Ui: Aztán.... napokig lestem, pislogtam, meredtem Zalánomra, csak úgy gúvadt a szemem, hogy bizony elég egy hajvágás és pikkpakk, milyen Nagyfiú lett.....Nem elég, hogy baba szag helyett pasi szaga van már egy ideje, most már úgy is néz ki, mint egy Nagyfiú.....hhhhhhhhhhh......


6 megjegyzés:

  1. Nagyon edes lett!
    Mennyire emlekszem meg, mikor az en legkisebbem eloszor lett furtoskebol nagyfiu!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon nagyfiús lett:) tök jó lett a haja, nem kell ide szakember!

    VálaszTörlés
  3. De még milyen helyes nagyfiú. :) Ügyesen megfodrászoltad. :)

    VálaszTörlés
  4. Hogy te milyen ügyes vagy!
    Nagyon jól áll Zalánnak a nagyfiús frizura. :)

    VálaszTörlés
  5. Megint egy szavazat a nagyfiúra, nagyot változott a frizura-állítás után...

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!