2011. december 19., hétfő

Pontokba szedve

A héten Réka már nem jár óvodába, úgy döntöttem, mivel Rékát leszámítva valamennyien betegek vagyunk (igen, most már én is, a hétvégén úgy fájt a torkom, hogy azt hittem, falnak megyek kínomban.) jobb lesz, ha megnyújtom egy kicsit ezt a téli szünetet. Hátha véletlenül éppen karácsonyra meg találunk gyógyulni.

Reggel ennek megfelelően kényelmesen, virágosan ébredtünk, nagyot aludtunk és elégedetten legeltettem a szemeim fészekaljamon....hogy aztán rövid 2 órán belül máris égnek álljon  a hajam, amikor ezek ketten egyik pillanatról a másikra észveszejtő módon egymásnak estek a kis favonat és fa vasút feletti tulajdonjogi vitában....De szép az élet, trallala, naná, hogy jól tettem, hogy az utolsó napokra elfelejtettük az óvodát. 

Délelőtt berobogott a futár az utolsó ajándékokkal, melyet a múlt héten rendeltem (könyvek). Vagyis tulajdonképpen még egy utolsó csomagot várok, egy Wader dömpert Zalánnak. Olyasfajtát, amivel az oviban mindig játszik és távozáskor nagyon nehezen válik csak meg tőle. Remélem, örülni fog neki. Vasárnap este letudtuk a nagybevásárlást is, Tiborom, drágám, egy szót sem szólt a pénztárnál, hiába húztam be jól a nyakam. Az igaz, hogy "teljesítettem a tervet", azaz a keretösszeget nem léptem túl, melyet előirányoztunk közösen. 

Most ahogy a hófehér háztetőket tanulmányozom fél szemmel, próbálom kitalálni, milyen süteményeket süssek és főleg, hogy azokat mikor készítsem el. Szenteste már csak tepsibe tolom a bejgliket, az aszalt szilvás csirke is pikk-pakk el fog készülni, nem kell az az idegbaj, ami tavaly a boldogult kacsasültemet körülvette. Békét szeretnék, nyugalmat és sok játékot a gyerekekkel.

Időm tehát vészesen kevés a nagy készülődés közepette. Remélhetőleg azért két ünnep között majd lesz időm a lemaradásaimat pótolni. Hogy meg ne feledkezzem róluk:

1) Zalán nyavalyája, doktornéni
2) Karácsonyi ünnepség az oviban
3) Státuszvizsgálat Rékának, védőnővel és doktornénivel
4) karácsonyi készülődés itthon, ajándékok
5) szülinapról ez és az
6) Dec. 21- Kossuth tér
7) Séta a hóban (az első hó)
8) És még ami most nem jut eszembe, de talán később fog

2 megjegyzés:

  1. Helló! Tavaly írtál azt hiszem, valami tuti bejglireceptről... Ha lesz szusszanásnyi időd, átküldöd nekem? Megpróbálkoznék vele...Fb-n is jó. Puszillak!

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!