2010. augusztus 11., szerda

Kisfiamról....

....annak apropóján, hogy tegnap volt őkelme 11 hetes.

- Hihetetlenül nyugodt baba. És az még hihetetlenebb, hogy Réka csecsemőkori kiadásánál is békésebb a természete. Ha álmos, fáradt és elege van belőlünk, csak leteszem az ágyába, kettőt fészkelődik, cumizik egy picurkát és már alszik is. Nem igényli a ringatást, kényeztetést....Férfias önállósággal egyre több időt eltölt a pihenőszékében is, amíg mi Rékával reggelizünk, teregetünk, rendet rakunk. Kellő időt tölt azért kézben is a kishuncut, cseppet sincs elhanyagolva, ó, neeem....

- Ennivalóan vigyorog, szendén mosolyog, csábosan nevet....Rabja vagyok teljesen ilyenkor. Halász Judit után szabadon szoktam vele viccelődni. "Sziamia, Haramia! Jössz a bálba? Neeem!? Hát gyere táncolni! Gyere a bálba táncolni!!!" A hanglejtés teszi biztosan, de Zalán ezt imádja, mindig teli szájjal vigyorog és zabálnivalóan gőgicsél, ha ezt játszom vele.

- Szopi közben egyre könnyebb elterelni a figyelmét, bár ő legalább - Rékával ellentétben -  elengedi enyém mellbimbót mielőtt jó 90 fokkal hirtelen elfordítja a fejét. A cicim nem gumiból van, hát hálás vagyok figyelmességéért.

- Vasárnap a babakocsi felső oldalára akasztottam egy csörgőt, hátha elnyeri a tetszését. Néhány perc múlva először láthattam, hogy felfedezte a kezeit, egyre másra ütögetni kezdte a csörgőt, nyúlt utána, élvezte a játékot.

- A fürdetés az egyik kedvenc időtöltésem mostanság. Zalán kényelmesen elnyúlik a vízben, közben engem néz, rövid "gő" "ááá" "eee"hangokat hallatva beszél hozzám, sűrűn rámvigyorog....Olyankor tényleg megszűnik a külvilág egy picit és csak mi ketten alkotjuk a világot arra a néhány percre. 


- Ma, ahogy Tibivel játszottunk vele, majdnem kacagott. Az az édes, gurgulázó babanevetés....


- Tegnap új pozíciót vett fel a kiságyában játék közben. A hasára fordul....majd jobb könyökére támaszkodva nézgelődik, fej a magasban. Olyasmi látvány, mintha egyik karjával fekvőtámaszozna.


-  Bővebben majd akkor, ha Zalán betölti az érett 3 hónapos kispasikort....


Videó: a 9 hetes Zalánról.





3 megjegyzés:

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!