2013. július 31., szerda

Tizedik, jubileumi


Elvileg most telt le az úszótanfolyam "alapképzése", azaz az első 10 alkalom. Ez persze elmélet, mert ennyi idő alatt csak az egészen kiváló képességű gyerekek tanulnak meg rendesen úszni (az oktatónk felfogása szerint). Vagy még ők sem. Nekünk meg ez majdnem sikerült. :)

Jóóóól ment, nagyon jól. Kicsit még olajozni kell az összhangot és gördülékenységet a mozdulataiban, picit szögletes - már amennyire egy mélyvízbenúszninemtudó anyuka ezt meg tudja állapítani....de igen, megint ma is jobban ment. Én voltam olyan büszke. Ez a lány határozottan ÚSZIK. Ügyesen. Vízbe merül, siklik, kartempó, halad előre, felbukkan levegőt venni, lábtempó és így tovább...majd átér a túlpartra, visszafordult, rögtön keresi az oktató tekintetét. Aztán általában vissza úszik a sor végére valami instrukcióval gazdagabban. A két pisi per óra mindenesetre maradt. 

Holnap elvileg Réka már a mély vízben úszik egy próbálkozás erejéig, ezt Gyuri bácsi ma beharangozta neki...Hát kíváncsi leszek, mert az mégiscsak MÉLY VÍZ, még nekem sem ér le ott a lábam....Rékán ki is tört a majré, amikor megemésztette a mély víz hírét...Váááá! Nyugtatgattam persze, hogy a tanmedence kis vízben sem állt le egyszer sem a medence túlsó végig, nem totál egál mekkora a víz?? (Hangom kissé hamisan csengett, amikor én is csak sekélyke vízben tudok úszni...de ezt Réka talán nem hallotta meg, remélem....)

Hát hogy aztán Gyuri bácsi "varázsereje" legyőzi e Rékában a félelmet a mély víztől, én nem tudom. 



Egyébként szuperjó délutánt töltöttünk a strandon. Maga a tanfolyás is valahogy hosszabbra sikeredett fél órával (a gyerekek nem vették észre), utána is jót mókáztunk egészen ZÁRÁSIG. Kevésbé jó hír, hogy Zalán ma délutánra belázasodott, így ő pancsolás helyett az apukája irodájának vendégszeretetét élvezte és nurofen után aludt 5 órát!!! Tegnap lila szájjal szaladgált előlem a medence partján, lehet, hogy megfázott, majd meglátjuk. Egyelőre minden úgy zajlik, ahogy a sümegi nyaralás előtt, vagyis kevés tünet és Nurofennel féken tartott láz. Jajjj....








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!