2013. március 5., kedd

Szoba is, ágy is....

Pont egy hónapja írtam egy bejegyzést a szobatisztaság felé haladó Zalánról. (Mármint azóta már 5 hete) Hogy mi történt ennek kapcsán az elmúlt hetekben? 

Zalán stabilan szobatiszta lett. Ó, jeeee....Meglepő könnyedséggel és természetességgel, aminek persze örülök. Úgy tűnik, az én gyerekeim csakis tavasszal szobatisztulnak. Illetve két szakaszban érnek meg rá. Az első nekifutásra majdnem sikerül a dolog (lásd: nyárvégi próbálkozás), de aztán kiderül, korai még, a Csemete hallani sem akar a teljes szobatisztaságról, inkább játék neki a bilizés, vécézés. Ha van kedve csinálja, ha nem, nem. Majd pár hónap pihenő után újra elővesszük a szobatisztaság ügyét: azonnal, zökkenő nélkül, lényegében ágytiszták lesznek a gyerekek. Rékával is végigcsináltuk ugyanezt és most Zalán fut hasonló mintát.

Az első két hétben otthon próbálkoztunk csak. Ha oviba kellett nyargalni, a télre tekintettel jött a pelenka. Hétvégén, amikor alig tartózkodunk otthon, szintén többnyire pelenkát használt Zalán. Később vérszemet kaptam a sok száraz pelenka láttán és az utóbbi kb. 3 hétben egyáltalán nincs pelus Zalánon napközben. Sem éjjel, sem nappal. A vége felé már ha volt is, levette magáról ha pisilnie kellett és a vécébe termelt. 

Az ágytisztasággal talán harmadik (?) hete kísérletezünk. Huzamosabb időn keresztül is folyton pisimentes petyókat prezentált a fiú reggelente, gondoltam, megér egy próbát. Ebben is ügyes, reggel első dolga egy naaaagy és hosszú pössentés, hiba azért csúszik olykor a rendszerbe. Szombat éjjel ébresztett, hogy pisi van (a gatyában) és ma én  ébresztettem őt azzal, hogy becsurrant némi lötyi. Ha engedi, picit talán visszatérünk még az éjszakai pelushoz (van egy egész zacskónyi) , mert aggódom, nehogy felfázzon, komolyabb gubanc legyen az ágytisztaság projektből, ami nem is fontos még egyáltalán.  

Másik gond, nem túl nagy, de megemlítem, hogy egyelőre ülve pisil. Egyedül. Hogy segítsek neki, azt nem engedi. Bilinél nincs gond, de a vécés pisilésnél gyakran előfordul újabban (amióta inkább a vécét részesítené előnyben), hogy nem sikerül neki a fütyköst kellő irányzékba állítani, tuszkolni, így a slagolás sok felé megy, de legkevésbé a vécébe. Az eredmény komplett ruhacsere derékon alul. Ázik a gatya, harisnya és a nadrág is, ami számomra már a második alkalom per nap gyakoriságnál is bosszantó. Igyekszem figyelni, mikor és hová termel, ami nem mindig egyszerű, komoly diszkrécióval kezeli kis- és nagyobb dolgát. Magyarán nem szól. Ami kakálás esetén érdekes tud lenni, hisz fenék törlésre még nem egészen képes.

Szóval itt tartunk, nagy lépések ezek, na és olyan ügyes Zalóka-Manóka..... 

2 megjegyzés:

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!