2012. szeptember 6., csütörtök

Hogy jutottunk el idáig?.....

Álltunk a kapuban, szakadt az eső. Most értünk haza az óvodából. Azaz inkább hoztak minket, hogy ne ázzunk bőrig a két csemetével. Zalánnak hangja sem volt, engedelmes, igazi jófiú formáját hozta, Réka még az autóban ücsörgött. Nem szaladt utánam, ahogy kiszálltam.
- Nem akar menni..... - szól nekem oda B. Réka mellől.
- Hogyhogy?? 
- Velünk akar jönni mamához. - magyarázza PaffKata apukája. Az eső csak szakadt és szakadt, de Réka nem jött elő az autóból, a másodpercek nagyon lassan teltek.
- Maradni akar velünk. - jött az újabb infó. Végül kiemelte nekem az autóból B. Rékámat, a  bánattól némán ordítót és letette a száraz kapualjban. Fura szorítást éreztem a gyomrom tájékán...Vagy inkább fájdalmat? Nem akart hazajönni velem a leánykám, azt mondta, itthon nem jó neki....Ha palacsintasütővel fejbe csak, az sem lett volna rosszabb...

Nézte, néztük együtt, ahogy elhajt Katával az autó és Rékunak peregtek a könnyei. Nem tudtam, mit csináljak, mit mondjak neki. Gondolkodtam rajta, hogy ha engedek a késztetésnek és elbőgöm magam, javítok e a helyzeten. A szomszédasszony hazaérkezte aztán törölte a fejemből az ilyentén gondolatokat. Réka még mindig pityergett, amikor kézen fogtam Zalánt és lassan somfordáltunk felfelé, az otthonunk felé....Megismételtem az ajánlatom, hogy Kata holnap nyugodtan átjöhet ovi után, ma is vártuk volna szeretettel, ha nem éppen egy szülinapra hivatalos. Nem igen figyelt oda, szerintem...haragszik rám. Alig áll szóba velem.

Mondják, hogy Kata nincs jó hatással Rékára. Hogy visszahúzza őt. Hogy jobb volna, ha másvalakivel barátkozna. Hogy talán pár hónap és már tovább lép Réka, mert más barátot talál. Hát.................

7 megjegyzés:

  1. hú... ez tényleg szörnyű érzés lehet. :(

    de sztem, nem veled van a baja, hanem egészen egyszerűen paffkatával szeretne még több időt tölteni és ezt ő másképp nem tudja még kifejezni.

    ölelés anyatárs! ♥

    VálaszTörlés
  2. Persze, hogy nem veled van a baja... Csak hát kire legyen mérges a gyerek ilyenkor, ha nem úgy történik valami, ahogy ő szeretné! Persze nyilván rossz érzés :(
    De mégis miben húzza vissza Rékát Kata? Nem nagyon tudom elképzelni.

    VálaszTörlés
  3. Nem otthon nem jó, hanem szeretett volna PaffKatával együtt részesülni valamiben.
    Vannak olyan barátságok, amikor az egyik fél sokkal uralkodóbb a másiknál, és mindenáron a maga képére akarja formálni a másikat. Erről van szó náluk is?
    Remélem már megnyugodtál kicsit, és Réka is szóba állt veled.

    VálaszTörlés
  4. Egyetértek a többiekkel, biztosan nem veled van a baja, csak máshogy nem tudja kifejezni a csalódottságát, hogy nem mehetett Katával, és rajtad csattan az ostor... mindig anyán csattan az ostor, mert ő az, aki nem engedi meg... de azért vannak határok, és ez óvodai barátság, nagy eséllyel nem ez az egyetlen ilyen nagy barátsága Rékának, lesznek még mások is, akik esetleg nem jó hatással vannak rá, de azért gondoljunk csak bele, mennyire lehetne megakadályozni, hogy ne barátkozzon bármelyik csoporttársával is, hisz minden nap találkoznak? És hogy gondolják, akik azt tanácsolták, hogy ne engedd barátkozni Katával... hogy tiltanád el tőle? Másfelől meg akkor ugyan mennyire haragudna Réka??? Nehezek szülőként az ilyen dolgok, főleg, amikor látjuk, hogy ez nem lesz jó, és mégsem tehetünk semmit az nélkül, hogy ne lenne belőle harag, bántódás, hisz ezek érzelmi dolgok, a barátságok, később szerelmek, akkor nem lát tisztán az agy... emlékezz vissza, talán neked is volt visszahúzó barátnőd, később olyan szerelmed, akiről anyukád tudta, hogy nem igaz dolgok, és tudott valamit tenni... vagy akkor, amikor érzelmek hajtottak, elhittél róluk bármi rosszat is... kire haragudtál?

    VálaszTörlés
  5. hosszú volt ez a nyár, gyerekfejjel meg még annál is hosszabb.
    most hogy újra ovi van, meg paffkata, persze hogy éjjel-nappal együtt szeretnének lenni. nyugi, majd lejjebb cseng ez, szerintem.

    VálaszTörlés
  6. Cucka: Köszönöm, jól esett. :)

    Judit: Válaszoltam "amott".

    Dius: Köszi, megnyugodtam...

    Anita: Sok igazság van abban, amit írsz...

    Bea: Hááát....

    Végülis, bár azt hittem, hamar meg fogok nyugodni, míg napokba telt. Csütörtök este, lefekvés előtt Réka hozzám bújt és mondott valami nagyon kedveset, amire majdnem teljesen megnyugodtam. Viszont borzasztóan (bicska nyitogatóan) szemtelen újabban, visszaszólogat, ellenséges...néha úgy érzem, elfogynak az eszközeim a meggyőzésében sok helyzetben, tehetetlen vagyok. És még nincs öt éves....Szóval extra adag türelem, türelem, türelem.

    Már nem érzem (annyira), hogy ez az egész annak szólt volna, hogy rossz itthon Rékának, illetve, hogy kudarcot vallottam, mint anya, de totálisan....Inkább megint a fokozatos "leválás"-ból kaptam egy pici szeletkét. Egyet a sok-sok-sokból....Valami ilyesmi.

    VálaszTörlés
  7. A bicskanyitogató epizódok nálunk is mindennaposak újabban.... nekem is kéne abból az extra türelemből.

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!