2011. február 10., csütörtök

Miértek

Tegnap, ahogy Rékáért mentem az óvodába, M. óvónéni szólt, hogy cseréljem már le majd a nadrágját, mielőtt hazaviszem, mert pocsolyáztak az udvaron a kisbarátjával. Mondtam, jó. Nagy volt a sürgés-forgás az oviban, jottek-mentek a szülők, fel és alá szaladgáltak a gyerekek...Ahogy biztonságba helyeztem Zalánt és végre leültettem Rékát a padra, módom nyílt alaposan szemügyre venni a kérdéses nadrágot. Hát kérem, elol térdig vizes volt, boka tájékon hátul is...és nem elég hogy vizes, de lerítt róla, hogy alaposan felkavarták azt a pocsolyát, mielőtt annak a vize Rékám nadrágjával találkozhatott. Konkrétan mocskos volt. Az egy kicsit megnyugtatott, hogy a harisnyája ellenben száraz volt. Talán így elkerültük a megfázást. 

Nem kérdeztem, hogy ugyan miért nem cserélték le az óvónénik ezt a piszkos, vizes nadrágot  Rékáról, az óvónéni magától mondta, úgy gondolták, jovok Rékáért úgy is mindjárt.

Mindjárt. Háromnegyed 1 elmúlt éppen. Nagyjából fél 12-ig vannak az udvaron /szabadfoglalkozáson/, háromnegyed tájban beáramlik a csoport levetkőzni, pisilni, miegymást csinálni, kezet mosni, majd ebédhez készülődnek és ebédelnek. Mondom, ebédelnek. És senkit nem zavart, hogy a lányom egy térdig vizes, mocskos nadrágban ül asztalhoz. Sem a dadust, sem L., sem M. óvónénit. Arról már nem is beszélek, hogy akár rá is szólhattak volna, hogy a pocsolyába nem kellene ilyen lelkesen ugrálni, dagonyázni, amíg a nem gumicsizmája átázik, a nadrágja szintén. Vagy ha már nem szól rá, legalább oltoztesse át száraz ruhába, ha véget ér a móka. Bár 26-an vannak egy csoportban, de Réka a legkisebb,  talán nem nagy elvárás lenne ez. Vagy ha mégis, akkor hozzáteszem, hogy ő már egyedül is feloltozik, nadrág, harisnya megy neki. Egy minimális, icurka-picura segítség is megtette volna, mint pl. elővenni a nacit az ovis zsákból és a kezébe nyomni.....

Hazajottunk és elővettem az átjelentkezési nyomtatványt. 

14 megjegyzés:

  1. Erika! Basszus! Kiakadtam! Nagyon jól tetted, hogy elővetted azt a nyomtatványt, vigyétek Rékát, hátra se nézzetek!!

    VálaszTörlés
  2. Huh. Hát ez tényleg kiakasztó! Remélem az új ovival (ill. óvónőkkel) nagyobb szerencsétek lesz!

    VálaszTörlés
  3. En is veled vagyok!
    Szerintem ha az új oviban kicsit is kedvesebbek az óvónénik, nem lesz baj Rékával!

    VálaszTörlés
  4. Ez azért tényleg durva! Mert,hogy belement a pocsolyába,na bumm,előfordul néha! De,hogy lazán abba a ruciba is hagyják,és még ebédelni is úgy ültetik le az asztalhoz,hát ez azért már sok!REmélem sikerül az átjelentkezés! Pussz!

    VálaszTörlés
  5. Naggggyon helyes, hogy elővetted!!!
    Az óvodai személyzet nem mondhatnám, hogy a toppon van...hihetetlen ez az egész!!!!

    VálaszTörlés
  6. Koszonom, csajok.

    Talán ha valaki csak a blogot ismeri, koveti.... más formában nem beszélünk vagy levelezünk, fura lehet, hogy felmerült az átjelentkezés kérdése. Nem tudom, mert én nem csak a blogot olvasom, ugye....Majd egyszer kifejtem bővebben is, hogy mi vezetett odáig, hogy mások óvoda után nézünk. Én szerettem volna, ha ez a mostani műkodik nekünk, de nem műkodik. Nem úgy műkodik, ahogy szeretném, ahogy kellene. Remélem, értitek....

    VálaszTörlés
  7. Jóhogy értjük... A legjobb, amit tehettek ebben a helyzetben, az tényleg az átjelentkezés. Egyébként, ahová átjelentkeztek, az milyen messze van tőletek? Azokat is néztétek anno? És ott mikor tudtok kezdeni? Küldök Nektek jó sok ölelést! (((((( ))))))

    VálaszTörlés
  8. Én csak blogon keresztül ismerlek Benneteket, és hidd el, így is maximálisan megértem, hogy az átjelentkezés mellett döntöttetek. Az írásaidból én nem gondolnám, hogy egy földtől elrugaszkodott nő lennél, akinek olyan extra elvárasai vannak egy óvodával szemben, hogy azokat ne lehetne egy kis odafigyeléssel teljesíteni. Plusz Rékát is egy nagyon nyitott, gyerek-és emberszerető cserfes kislánynak ismerem. Nem, ennek az oviba szokásnak, ovibajárásnak nem így kell történnie, mint ahogy itt történik. Szóval nyugi, szerintem mindannyian értünk, és egyetértünk Veled!
    Még a nadrágos sztorihoz: nem is nagyon értem az egészet, mert miovinkban van külön udvarramenős ruha meg bentiruha. Hogy kerülhetett Réka az ebédlőasztalhoz a csuromvizes-sáros nadrágjában? No de ez most már tényleg mindegy!

    VálaszTörlés
  9. Érthető a döntésetek!!! Rékának nagyon simán ment volna a beszokás, ha megfelelően állnak hozzá, mert csoda egy csaj. :) Szóval hajrá másik ovi!

    VálaszTörlés
  10. Ilyen eset után én is biztos megtenném azt, amit te! Remélem a következő óvoda már csak nyugit hoz nektek! Szorítok!
    Vár nálunk egy díj! Millió puszi nektek!

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!