2018. december 31., hétfő

Visszatekintés - második harmad


MÁJUS

Május ötödikén, egy szép szombati napon elkocsikáztunk Siófokra (ezen mindenki meg szokott döbbenni, hogy milyen messzire elcaflattunk egy kölyökkutyáért...kivéve, aki ért a kutyákhoz) és kiválasztottuk a mi Diónkat. Út közben felhívott a tenyésztő, hogy lenne az általunk fotó alapján kinézett kutyára más érdeklődő is, ragaszkodunk e hozzá, hogy ő legyen...Csak annyit mondtam, hogy háromból szeretnénk választani, magyarán ne kösse le egyiket sem. Végül jól bár tényleg háromból választottunk, minden vevő azt a kutyát kapta, amelyiket szerette volna, egy német kisfiú a mi eredeti célpontunkat, egy pesti lány a világosabb színűt és Joker, azaz Dió lett a miénk. Tibi választott végül, nekem olyan egyformának tűntek még akkor. 

Azóta Diót 10 hónapos, életünk bearanyozója. Nem mondom, hogy egyszerű, mert mindenhová jön velünk, vagy ha nem, akkor valakinek itthon kell maradnia vele. Ha egyik sem megoldás, akkor van kb. 3 óránk, és akkor négyesben elmehetünk valahová, Dió pedig itthon alszik. Soha semmilyen kárt nem csinált. Nyugodt kutya, nem véletlen,hogy őt ajánlotta nekünk a tenyésztő és a sokkal aktívabb másikat pedig a pesti futó csajnak. Jó ez így. 

Májusban összeszereltük a nappalibútort sok-sok kín árán. Ugye a régi bútor az előző lakásban maradt, elsősorban mert nem fért ki egészben egyik ajtón sem és hiába küzdöttünk, nem találtuk ki, hogy lehetne összeszerelni. A szekrény valószínűleg 50 éve darabokban érkezett a nappaliba. Az új bútor összeszerelése nem volt egyszerű, szerencsére Tibinek futotta a türelméből. A bútorhoz tartozó étkező szekrényt azóta sem rendeltem meg (kb. 170 000), bár nem azért, mert gond lenne az összeszerelés (de biztos az lenne) 

Május közepére, Zalán szülinapjára nagy nehezen befejezték a festést a fiúk, így fapadosan bár, de már a nappaliban tartottuk a szülinapi bulit. Egy kölyökkutyával, rengeteg kajával megspékelve. Klassz volt. 

JÚNIUS

Kitört a nyári szünet, ez volt az első gondolatom erről a hónapról. De klassz is volt, már erőm végén jártam. Belegondolni is rossz, mi lesz majd idén. Nyaralni nem mentünk, merthogy arról volt szó, hogy fűtésreform lesz, nagyjából július elején és amúgy sem maradt egy fityingünk sem.

Születésnapomra bögrés sütit sütöttek a gyerekek, ami egész megható volt és kellő mennyiségű vanília fagyival még finom is. Volt aztán foci VB, ahol meglepően hamar kiestek a németek....

Volt évzáró és  bizonyítványosztás fényes eredményekkel. Közkívánatra a Mekiben ünnepeltünk. Mindenki kapott, amit akart, minden szemetet, még jó, hogy ritkán járunk oda (Mekrojáááál...szeretlek). Zeneiskolás bizonyítvány is hibátlan lett, hurrá. 

A kutyába totál beleszerettünk, igaz, ott rögtön májusban ez bekövetkezett és azóta is tart. 

JÚLIUS

Július elején kiderült, hogy augusztus végén indul a fűtésreform, ami megint elhozott nekem egy mini összeomlást. Az élet azonban nem állt meg, Réka atlétika táborba vonult (napközis) , Zalán nem volt erre hajlandó, így itthon maradt. Nyáron hatalmasakat sétáltunk a kutyával, amikor már minden oltását megkapta. Mivel este 9-ig világos volt, olykor két órára is levonultunk a Tiszához. Így ismerkedtünk meg Spakli haverral is, aki egy 3 hónappal idősebb vizsla dalia. Akkor nyáron még jókat hancúroztak együtt. 

AUGUSZTUS

Fogalmam sincs, mi történt augusztusban....A rendszeres kutyasétáltatásokon és az áldott nyári szüneten kívül.  A hónap végén elkezdődött a fűtésfelújítás. Por, fúrás, faragás, kosz, sok pénzt huss....Természetesen iskolakezdésre nem sikerült meleg vizet varázsolni a csapokba, ami nagy fájdalmam volt, de végül is kár volt a majréért, mert meleg időnk volt szeptemberben és fűteni sem kellett egyáltalán. 

Augusztusban volt az atlétika vb, azt hiszem....és akkor volt, hogy egy este Diót megrettent egy kerítés mögötti boxertől és világgá szaladt. Negyed óra múlva meg két srác egy fehér Seat-tal visszahozta nekünk...ami csodával határos volt, mert kb. egy km-re fogták be egy benzinkútnál. 

Amikor arról beszélünk, hogy szerencsétlen évünk volt, ez az egyik , amire emlékeztetem magam. Akkor ez a kutya előkerült. ami hatalmas szerencsénk volt, chip ide vagy oda.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!