2016. július 27., szerda

Papírlap


 Ma kezembe akadt egy A4-es lap, amit reggel dugtam be a táskába indulás előtt. Sima lapról beszélek, semmi különös. Az egyik oldalán egy kinyomtatott, soha meg nem oldott mértékegységes feladatsor sorakozott, például, hogy 55 dkg hány kiló és hány gramm. Persze Réka hozzá sem szagolt, egész nyáron nem tanultunk semmit. Na jó, egy kis németet, ahhoz volt kedve. Nem bánom egyébként, mármint a nemtanulást, bár szokás szerint kevés tudatosság van benne. Egyszerűen alig látom a gyerekeket, nem kezdek velük tanulni abban a pici időben. Még mit nem! De nem is ez a lényeg. 

A lap túloldalán a madártej receptjének vázlata figyelt, pontokba szedve. 1 liter tej, 8 tojás, vanília rúd, porcukor és a többi. Nem sokkal később a lapot összehajtottam, és amikor este 6-7 között felhívott az egyik lehetséges partner Romániából (magyar volt egyébként az úr), arra firkantottam fel, ami mondott. Szintén vázlatosan. "130 EUR leszállítva, szerződés a németekkel, Nagyvárad" és egy telefonszám. 

Jelkép lehetne ez a lap, majdnem komplett keretbe foglalja mindazt, amit mostanában csinálok vagy csinálnom kellene. A lapra fröccsent némi tojáshab, mert Réka segített a kivitelezében madártejileg, úgyhogy maga volt az élet a papíros. :) 

A madártej egyébként nem lett tökéletes, kissé, tényleg picurkát rántottás lett a sodó, de pont annyira, hogy a gyerekek így reagáljanak: FÚÚÚÚJ. Na tessék. Ezért igyekezhetek. Azért én jóízűen megettem a pohárkrémmé varázsolt madártejet, amit Floating Island néven próbáltak "eladni" az étteremben, Zalakaroson és Zalán annyit evett belőle, hogy azt hittem, egész éjjel virraszthatok két róka támadása közben. 

Ja és utána két napig azt hallgattuk, hogy miért madártej a madártej. "Mert tojásból készül és tejből..."- mormogtam fáradtan egyik éjjel úgy hajnal fél egy körül. De voltak más válaszaim is. Én nem tudom, hogy lehet valaki ennyira kíváncsi????

- Mert a tojás a tyúkok teje....
- Nem kell mindent tudni....
- Fogalmam sincs. De  biztos van rá valami reális magyarázat.
- Sejtelmem sincs. Tudnom kellene? Valaha néprajzkutató akartam lenni....
- Nevezzük felhőcskének!
- Edd inkább a sodót!
- Fordítási hiba?
- Aki kíváncsi, baromi gyorsan megöregszik....
- Nem lehetne, hogy inkább aludjunk? 
- Apa szerintetek tudja? 
- Ez a negyedik pohár?
- Kérdezzük meg a szakácsot! Jaj, bocs, azok már hazamentek régen....Na majd holnap!

A fentiek nem időrendi sorrendben történtek....

Hinnye, elkanyarodtam a lényegtől. Na szóval papírlap. Mindent leírtam róla, amit szerettem volna, azt hiszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!