2016. június 28., kedd

Hétköznapok....


Mindig mosolygok, amikor munkaidőm végeztével a főnököm jó pihenést kíván...Tegnap pl. nyargaltam át a városon a nevtanba, hogy Zalánt elcsípjem, ahogy végez a logopédián. Persze inkább I. nénit szerettem volna elkapni pár szóra, mert volt egy olyan érzésem, hogy több óra ebben a tanévben már nem lesz. Tényleg ma volt a búcsú óra, kapott is Zalán egy buborékfújót....majd úgy viselkedett, mint egy infantilis két éves, amikor produkálnia kellett volna magát, hogy milyen ügyes. 

Utána volt egy munkahelyről hazahozott nagy kérdőjel bennem, ami a Corel programhoz kötődik, amiben viszont Tiborom király, úgyhogy feltettem a kérdéseimet. Majd ő is a sajátjait valami fordítás kapcsán. Fél hetes busszal hazarobogtam a gyerekekkel. Némi töprengés után Rékának vettem jegyet a buszon, Zalánnak nem....350 Ft egy jegy, csak mondom. Azért gáz lesz velük buszra szállni, ha teszem azt, könyvtárba vágyunk, az 1400 Ft-ba fog fájni...Valószínűleg érdemes lesz egy ponton túl diákbérletet venni, bár lövésem sincs, hogy az mennyibe kerülhet. 3000 Ft? Csak zárójelben: Miért nem utazhatnak ingyen a gyerekek 14 év alatt? Lehet, felcsapok politikusnak és ezt tűzöm kampányom zászlajára.... 

Amikor hazaértünk, a gyerekek vacsorázni kívántak, mégpedig hideg tejet és vagy naranccslevet kaláccsal....Nem főztem semmit, mivel már 7 óra felé mászott az idő, kedvem sem volt hozzá igazán. Nyolc után fogtam vasalásba és valamikor az angol-izlandi meccs után hagytam abba. Laza három óra (vagy 2,5), nem fincsi? Viszont most csak egy kosárnyi vasalnivaló van itthon, ami ma száradt. Ha nehezéket tennék rá, csak fél kosárnyi lenne. 

A gyerekeket elhanyagoltam, bár nem nagyon sóhajtoztak utánam.  Később lezuhanyoztam és mesét olvastam neki, melynek kellős közepén haza tért apa a jó kis légkondis hűs lakásba. Ja, közben 10 után érkezett mamától egy nagy kondér káposztás tészta. A gyerekek betermeltek belőle rendesen. Én meg nagyon hálás voltam érte. Úgy volt, hogy viszek másnap a tésztából ebédre, de reggel láttam, hogy nem maradt.

Hogy nagyon ne sajnáljam magam, ma többet lógattam a lábam. Mivel szülinapom van, bementem az egyik középtbe és vettem magamnak valami finomat. Amit megkívántam. Jelzem, 300 Ft alattit választottam.  Itthon megettem a fagyi maradékát, amit tegnap meghagytunk (Tibi része, de nem kell tudnia róla), aztán írtam egy bejegyzést a blogra. Összedobtam egy zöldbablevest, majd kiteregettem. Láttam,hogy az erkély alatt a szomszédék beszélgetnek, hogy miről, nem derült ki. Aztán megint írtam pár sort a blogba, amit már egy pár hete szerettem volna. Leballagtam a kertbe friss kaporért és petrezselyemért, nincs párja a frissnek, a szárítottnak se íze, se bűze. 

Mostanra elkészült a leves, a gyerekek lassan hazaérnek mamától. Holnap meggyszósz lesz rántott csirke falatkákkal. Nem is erről akartam írni egyébként, hanem hogy mennyire hiányzik a foci és az EB, legfőképp pedig a magyar fiúk a foci EB-ről. 

Hopp, megjöttek a gyerekek! 

16 megjegyzés:

  1. Az nem úgy van, hogy amig nem iskolás a gyerek nem kell neki jegyet venni a buszon? Hiába töltötte be a 6. évet? Én simán BKV-zom Kornellal jegy nélkül, nem pattogtak az ellenőrök még.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volánnál 6 év a limit.Bkv lehet,hogy más.Sőt! :-)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  2. Először is boldog születésnapot kívánok! :-)
    Másodszor pedig... én rendszeresen elfelejtek Ákosnak jegyet venni, pedig már neki is kell (iskolás kortól). :-(

    VálaszTörlés
  3. Milánnak még én sem veszek. Max. majd ha igazi iskolás lesz.
    Máténak már veszek bérletet. De neki még az első utáni nyáron sem vettem. :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon boldog szülinapot kívánok :) !!! Azért egy kicsit kényeztetheted magad jobban is, szerintem :) ...

    VálaszTörlés
  5. Boldog Szülinapot kívánok itt is! :)♥

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!