2015. március 27., péntek

Minden évben


Minden évben van egy nap - megfigyeltem az otthon töltött bő 6 év alatt - amikor beköszönt a tavasz. Számomra. Amikor átfordul a tél tavaszba. Visszafordíthatatlanul. Ez valami lelki dolog inkább, ráhangolódás kérdése, illatok, fények hatása főleg, de tényleg így van. Ez a nap most a TEGNAPI volt. Innestől fogva eshet a hó, fújhat a szél (ne tegye!), de TAVASZ van és kész. (Szegény apukám bárcsak....)
 
Hát nem CukkermukkerZabálnivalóTündérKirálylány?????
 
 
Még mindig Pro Patria napok vannak a suliban és ma valami oknál fogva ünneplőben kellett menni...Talán a suliba látogató tanítónénik kedvéért, akik sok-sok éve tanítottak a suliban, nem tudni. Délután NyelvÉsz verseny, megyei döntő. Tibi fuvarozza majd a két kis továbbjutót és a tantónénit a verseny helyszínére. Ami a felkészülést illeti, noshát.... olyan nem sok volt. Innen szép teljesíteni. Eljátszótereztük az időt tegnap is, tegnap előtt is. Ugye csicseregnek a madarak, gyerekzsivalytól zengenek a játszóterek....Egyelőre vége annak az időszaknak, amikor ovi-suli után vágtatunk haza, nem nézünk sem jobbra, sem balra. Érdekes lesz megfigyelni, mikor fogok tudni vacsorát főzni ezen túl. Mert persze a "hideg vacsora" a gyerekek számára szitokszónak számít, annak ellenére, hogy mindkettő meleg ebédet kap a korának megfelelő oktatási intézményben.  Azt hiszem, fel kell frissítenem emlékeimet villám kajákat illetően....
 
Na szóval hogy a tárgyra térjek és ne karatyoljak össze és vissza, azért átfutottuk a típusfeladatokat. Vagy azok egy részét. Kíváncsi leszek, hány pontot ír eme derék leányka. 50% felett minden eredménynek örülök. Ámbátor, ha nulla pontja lesz, akkor is imádooooom a bolondulásig.
 
 
 

3 megjegyzés:

  1. Nálam ez a tavasznyitó nap a múlt szombat volt :) Verőfényes napsütés, szansájn, heppi, és vékonypólóban futás, kell ennél több?
    (ma meg szélvihar... no comment)

    VálaszTörlés
  2. Itt se szánsájt, legalábbis nem vettem észre. Heppi meg végképp nem. De ugye hogy van ilyen tavasznyitó? :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is van - a múlt héten volt szerdán :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!