2018. január 21., vasárnap

Hogy is?







Hát most hogy mennyire bírom jól vagy rosszul ezeket a felújítási munkálatokat, az perszer relatív. Nem is tudom. Nem akkor kezdek el kopácsolni a klaviatúrán, amikor a legnagyobb mélypontjaimat élem. Nem is nagyon tudok írni egyébként mély válsághelyzetben, olyankor nyalogatom a sebeimet és próbálom összevakarni magam. 

Nehéz, minden szempontból, természetesen, mint a életben oly sokszor, most is alábecsültem ezt a kihívást, de nem baj, mert így legalább belevágtunk. Vannak hullámvölgyek, kb. mint a sinus vagy cosinus görbe, és amikor éppen fenn vagyok, az erőt ad a mélypontokra is. Nem mindig, mondjuk, de olykor. Elég sok aggályom van, amiket itt most nem részleteznék, de valahogy majd megoldjuk azokat is. Előbb-utóbb.

Sokszor gondolom azt, hogy ez a ház (házrész) soha nem lesz kész. Soha, de soha. Ami persze remélhetőleg nem igaz, de eléggé leszívja az energiáimat. Ahhoz a taktikához szoktam folyamodni, hogy egyszerre csak egy hetet nézek előre, illetve a jó dolgokra koncentrálok, pl. hogy már megrendeltem a mosogatógépet. Mosogatógépem lesz, nekem!! Tudom, hogy ma már legtöbb háztartásban alaptartozék, nekem mégis öröm, mint ahogy az új sütő és főzőlap is. Érkezik a konyhabútor is kb. egy hónap múlva, ha addigra sikerült kifesteni és befejezni valakinek a burkolást. Ha egyszer legalább átmenetileg sikerül magunkévá tenni a nappali-étkezőt-konyhát-fürdőszobát, az már nagy lépés lesz, még akkor is, ha ezt követi majd várhatóan a cirkórendszer bővítése....hhhhhhhh.....na ezért szoktam azt gondolni, hogy ez soha de soha de soha nem lesz kész.....Van az a film Tom Hanks-el arról a pénznyelős házról, szoktam a filmre gondolni helyenként, bár a mi helyzetünk más, mert nincs végtelen összeggel rendelkező bankszámlánk.  

Szóval nem  viselem könnyen, nem is erről volt szó, hogy hónapokra az emeleten rekedünk, de hát ez van, ezt kell szeretni, ahogy anyukám mondaná. Igazából mindig van rossz, és még rosszabb, hogy töröljétek szemetek-szátok a kis közhelyeimmel, hehe. Majd csak lesz jobb is. Most pl. megrendeljük a kapcsolókat, konnektorokat, Tibi vakarja a tapétacafatokat a falról és pénteken remélem valami tökös szakember berakja az új ablakot. Mert már nagyon megérdemelnénk egy jó szakembert....aki nem aranyárban dolgozik.....

Néztétek az Eurovisiont? Nekem az a májusos dal a kedvencem, de meg nem tudnám mondani, miért. Talán mert van egy májusi gyerekem és azóta a május olyan mágikus hónap. Ahogy a december is, de persze akkor annyi minden történik, hogy az amúgy is egy vidám időszak. Nekem az a sárga női esőkabátos pasas a festett könnyeivel...na az is bejött, pedig tök utolsó lett. Neander izé és Viktor nem annyira, most nem, de már megszoktam, hogy nekem mindig az tetszik, ami másnak annyira nem....



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!