2017. december 12., kedd

A első X



10 éves lett a tündér! 

Nem nagyon tudok mit írni.

Természetesen meg vagyok hatva. Csak úgy spontán a ténytől, hogy már 10 éves....Közben lelkifurim is van, mert nem nagyon érek rá elmerengeni és a babakorára emlékezni. Pedig kellene. Ilyenek cikáznak a fejemben, hogy ügyvéd és CSOK, vételár, utalás, költözés, dobozok, dobozok és még dobozok. Német röpdoga és írás felmérő. Karácsonyi programok és szülinapi buli. Lufi, torta és egyebek. 

Döbbenet, hogy újabb 10 év múlva már valószínűleg valamelyik egyetemen csücsül, ha szerencsém van, akkor Magyarországon. Pont annyi idő múlva, mint amennyi ideje ő van nekünk, sőt még annyi sem. Ezért van az, hogy minden napot és hetet illene megbecsülni, amit a gyerkőceinkkel eltölthetünk, hiszen ugye kölcsönkaptuk őket, átmeneti ajándékai az életünknek. 

Mit mondjak, gyorsan elrepült a 10 év, pedig annyi minden belefért. 3 évig nevelkedett a szárnyaim alatt, aztán oviba került, fél napra. Nem szerette, berzenkedett ellene, úgyhogy váltottunk is óvodát, ami ugyan sokkal jobban nem tetszett az anyukának (nekem), neki viszont bejött. Összesen 3,5 év óvoda után iskolába került, ahol aztán végképp kinyílt és jól érzi magát. Emiatt hálás vagyok az iskolának és a tanárainak is, főleg az első két osztályos tantónéniknek. Mindent szeret kipróbálni és átélni, ezért táncolt, járt drámára, most rajziskolába, vívni, fuvolára. Szereti, ha sok barát veszi körül, fel meri vállalni azt, amit szeret, akkor is, ha csúfolják érte (LPS állatkák). Éles az esze, tiszta a szíve, és erre az utóbbira vagyok különösen nagyon büszke. Nincs benne gonoszságnak és rosszindulatnak a csírája sem. Lórajongó és cicaimádó és van egy rakás csontfoga, bevallom, már nem tudom, pontosan mennyi, de sok. 

Ő az én első szülöttem, a gyermek, akire annyira nagyon vágytam, hogy megszülessen. Nekem ő talán már mindig kisbaba marad, mint ahogy örökre az agyamba égett a legelső kép, amit életemben láttam róla ott a szülőágyon. Ma már persze nem emlékeztet arra magzatmázas kis lényre, de fantasztikus érzés, mikor egy -egy gesztusában vagy mosolyában anyukám egy-egy leánykori fotója villan be vagy akár az enyém. 

Nagyon boldog születésnapot, Réka! Még mindig hihetetlen, hogy már 10 éves vagy...csak pislogok bambán és próbálom megemészteni. :)  


17 megjegyzés:

  1. Hüpp-hüpp... elérzékenyültem. ...már rögtön a címtől...
    Itt is nagyon boldog születésnapot kívánunk a nagylánynak! Tényleg hihetetlenül gyorsan nőnek...

    Nekem is jeles nap ez... ma 10 éve kaptam "papírt róla" hogy Zozi a pocakomban van. Akkor lettem kiskönyves.

    VálaszTörlés
  2. Boldog születésnapot a nagylánynak!

    VálaszTörlés
  3. Gyonyoru, jol sikerult kislany!
    Boldog szulinapot, es hosszu, boldog eletet neki!

    VálaszTörlés
  4. Boldog születésnapot kívánok! Nagyon-nagyon jó ez a kép, bár róla mindegyik az. :-)

    VálaszTörlés
  5. Itt is nagyon boldog szülinapot kívánok Rékának :) !
    Egy kicsit még én is elérzékenyültem :) , ó pedig egy Gyönyörű nagylány!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon boldog Szülinapot! Minden sorodat átérzem :-)

    VálaszTörlés
  8. Boldog szülinapot Rékának! gyönyörűnagylány lett! és én is élénken emlékszem még arra is, amikor a pocidban volt... meg kicsi volt, épp megszületett :-) alig hiszem el, hogy már tiz!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon sok boldog születésnapot Rékának! Nagyon szép nagylány lett belole!

    VálaszTörlés
  10. Boldog Szülinapot Réka!!!♥ :)

    VálaszTörlés
  11. Szerencsés Réka,hogy ilyen családban lehet " átmeneti ajándék".Boldog születésnapot neki ! Megható írás.

    VálaszTörlés
  12. Nagyon boldog születésnapot Rékának! :)
    Emlékszem, az 1 éves születésnapját ünnepeltétek, kb. mikor elkezdtelek olvasni (akkor az is milyen soknak tűnt, főleg h az enyém még meg sem született akkor), most meg 10 éves!
    Én is néha elképedek, hogy még ugyanennyi, és felnőtt nő lesz. Hogy repült el így az idő?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, emlékszem. :) Fogalmam sincs, de egyre gyorsabb. :)

      Törlés
  13. Annyira szép ez a lány! Ahányszor idekattintok, mindig csak ámulok és bámulok!

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!