2017. szeptember 25., hétfő

Komplett órarend

Véglegesültek a heti elfoglaltságok a gyerekek szempontjából erre a tanévre. Természetesen cumit kaptunk szolfézsból, magyarán – ohne szleng - fél öttől negyed hétig tart a szolfézs óra Rékának minden hétfőn. Tibi egyelőre hazahozza ebéd után és egyedül (!) tanul otthon (nem Tibi) illetve messenger webkamerával be szokott hozzám jelentkezni a munkahelyemen, hogy izé…anya….ezt a feladatot nem érteeeem….Elég nehéz lerázni, merte ő azt hiszi, nekem az a munkám, hogy ülök az asztalomnál és randomra verem a billentyűzetet, felveszem a telefont és békésen ücsörgök. Na jó, lehet, hogy Réka nem ezt hiszi, de Zalán biztosan. Szóval hétfőn fél kettőtől négyig otthon van egyedül. Most erről lehetne vitatkozni, hogy mennyire korai és mennyire eredményes, mindenesetre, azt gondolom, ez a jobbik, mint hogy reggel 7:45 és 18:15 között a suliban tartózkodjon. Azt nem tudom elképzelni. Viszont a fuvola imádat miatt sakk és matt a helyzetem, nem lehet a szolfézst elfelejteni. Mindenesetre Réka mindezt marhára élvezi, mármint ezt az „egyéni tanulmányi rendet”, tanulgat, szerintem dupla idő alatt abszolvál mindent, mint egyébként, velem, de nem baj, aztán négykor spurizik vissza a suliba, picit idő előtt, hogy még tudjon játszani a csajokkal. 

Ugyanezen a napon van Zalán logopédiája, melyet elmozdítottak a keddi napról. Hétfőn Zozómnak 8 óraja van egy dupla rajzzal megspékelve, úgyhogy remek....ezt követően négytől ötig ül a szakszolgálatnál. A logopédus szerint minden hangja megvan, tudja képezni, csak tojik rá, hogy a beszédben is használja. Ez jelentheti azt, hogy feleslegesen járunk oda?? Nem tudom. Az „sz” még mindig nem igazi. Közben akkora nagy fiú lett, hogy én csak bámulok. Mindig úgy képzeltem, hogy a szülők nem látják a gyerekeiken a változásokat, hiszen az orruk előtt cseperednek fel…. Ez egyáltalán nem így van, mint gyakorló szülő ezt bátran mondhatom….Zalánnak valahogy a feje is olyan nagy lett, a maradandó fogai elől óriásiak a pici tejfogakhoz képest….és egyáltalán….Hiába, elmúlt 7 éves, tavasszal nyolc lesz, őrület!!! 

Kedden vívó edzés Rékának, ide sógornőm, Tibi nővére viszi és Réka vívótársának anyukája hozza haza. Most hogy elköltöztek a vívók a közvetlen közelünkből (pont 1km-re voltak, de felújítás után visszatérnek), nem ténfergünk gyalog, autóval jön és megy a csaj. Tibi tehát kedden szabad. Nekem Zalánt kell elhozni a suliból és otthon mielőbb végezni a tanulással és a főzéssel mielőtt Réka hazatér az edzésről, mert utána vele tanulok. Ez is új. Kedden úszik Zalán, ezzel teendő nincs, csak az úszócucc otthon ne maradjon! Október végéig a szabad ég alatt úsznak. 2017-ben egy megyeszékhelyen nincs olyan uszoda, ami az év 365 napján fedett lenne….(vízilabda csarnok nem számít) ….megoldás lesz, persze, csak hát mégis fura. Múltkor, amikor álló nap szakadt az első és hideg volt nyárhoz képest nem is vitték el őket úszni. Csodálkoztam, mert a bejáratott úszókat nem szokták kímélni, persze Zalánék kétszer járnak, nem háromszor, mert az órarendbe egyszerűen nem fért bele a három alkalom és hát még csak 2 hete úsztak akkor. 


Szerda az egyetlen nap, amikor nincs különóra, bár ez sem igaz, mert Rékának fuvola (egyelőre furulya – hangszer híján), de az órarendbe iktatva. 4-kor végez. Ezen a napon nem főzök (elvileg), mert kettőjükkel kell egyszerre tanulni, úgyhogy max. melegszendvics, hotdog vagy rántotta fér bele a vacsiba, már ha nem rendelek.
Csütörtökön ismét vívás Rékának, ekkor Tibi viszi és ugyanaz az anyuka hozza haza. Neki majd karácsonyra csinálok valami csomagot hálám jeléül, Réka meg majd jól átadja, tőle csak elfogadja. Zalánnak persze semmi megint , így, ahogy kedden, csütörtökön is megtanulunk Zalánnal bőven, mire Réka hazatér. Még meg is főzök, többnyire. Csütörtök is úszás, úszócucc és külön nasi a tatyóba legyen!

Pénteken mindketten rajziskolában vannak, már be is fizettem múlt pénteken. Ez 13 és 17 óra között van „alkotói csöndben”, 4900 Ft/ félév az ára. Elvileg Zazi csak napközi után csatlakozik….hm….de mivel pénteken van, hát nem fontos annyira, hogy kész legyen a házija. Mert amúgy sincs kész. Közben Réka fél négy és négy között eloson fuvolára/furulyára.
Ennyi. 

Fuvolában nincs előrelépés. Kapcsolatba léptem az egyik olyan tanítvánnyal, aki idén már nem folytatja zenei tanulmányait, abbahagyja a fuvolát, eladó is a hangszer, de csütörtök óta nem derült ki, hogy milyen márka és mennyibe kerül….úgyhogy én nem erőltetem a dolgot. Tibi úgyis ragaszkodik valamiért az újhoz….hát legyen!

UI: Fél nyolckor estem haza Rékáék szülői értekezletéről...Teljesen kész vagyok.



1 megjegyzés:

  1. Nem semmi órarendek..:-( Jól be vagytok táblázva tényleg. Nálam is Csengén annyira látom a változást, igen a pici tejfogak után a nagy fogak, és ahogy hála istennek már önállóan megy be a suliba, a hátizsákkal hátra sem néz. :-) Nőnek, Réka meg tök ügyes a tanulással...

    VálaszTörlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!