2017. június 25., vasárnap

YAZIO


Megint történelmi mélységekben magasságokban a súlyom, úgyhogy csütörtökön újabb támadást indítottam a kilók ellen. Letöltöttem - persze véletlenül, mármint nem tudtam, hogy ilyen klassz ez az alkalmazás - a YAZIO-t, ami kalória kalkulátor, egyfajta, és nekem nagyon bejön. 1300 kalóriára állítottam, mert türelmetlen vagyok, de ez volt a negyedik nap és egész jól megy. Az első nap volt a legnehezebb, mert akkor nem vittem magammal ebédet, rendelni pedig nem akartam, úgyhogy két banán és két alma volt az ebédem és az uzsonnám....hát minden bajom volt, szédültem, éhes voltam és mérges,  valószínűleg padlót fogott a cukrom. Második nap óta nincs ilyen.

Reggelit eszem még itthon, általában valamilyen fajta túrót vagy sajtot sok-sok zöldséggel, narancslével. Tízóraira viszek gyümölcsöt, diót vagy mandulát egy maroknyit (nem minden nap). Ebédre rendelek magamnak 500 kalória alatti ezt és azt, sok vizet iszom, illetve teákat. A vacsora mindig a legkritikusabb, mert én mindig úgy voltam beállítva, 50 kilós kamasz és fiatal felnőtt koromban is, hogy az aztán megadja a nap koronáját, vidáman és elégedetten enni egy jót...Hát ez most nem így van. Illetve nem így lesz. Nem lehet. Eleve 300 kal van hagyva vacsira, ami lássuk be, nem sok....Most pl. vacsorára meggyszósz készült friss meggyből és mama féle pecsenyehús lesütve roston...Ehhez általában főtt újkrumpli dukálna ilyentájt, megszórva petrezselyemmel....A krumpi lemaradt és magamnak készítettem egy pici cukorban igen szegény mártást, amivel nyakon öntöttem két pici husit, azt megettem. Már nem éhezek, azt nem is bírnám, egy kis zabkása vagy  gyümi el szokta verni az éhem. Vagy egy nap pohár víz....

6 kiló a cél....bár elvileg van rajtam 10 is, de bikinimodell már úgy sem leszek. Sokszor volt már ez vágyálom, utoljára két éve voltam annyi, ami most a target...csak akkor apu betegsége miatt nem volt szükségem sem YAZIO-ra, sem semmire, emlékeztetnem kellett magam, hogy egyek valamit. Elvileg egy hónap múlva el kellene kb. érnem, bár fogalmam sincs, hogy 1300 mennyire elég, első nap ennyit ettem és akkor azt gondoltam, ha első nap megy, mindig menni fog. Nem sok, az biztos, nasi egyáltalán nem fér bele, vagy ha igen, akkor ugrana a vacsora, azt meg nem szeretném......Ha elérem a megálmodott súlyt, felemelem az 1300-at pár százzal, aztán meglátjuk arra majd mit reagál a mérleg.


Újabban vasalás közben Vészhelyzetet nézek. Ezt sem gondoltam volna, biztos ki vagyok éhezve jó filmre....3 évad van meg, egyelőre a második elején járok. Persze nem az első 3 évadból. Háttt vasalni és pihenni lehet rá. A rázós részeket átugrom. Ha már filmélmény. Múltkor megtaláltam az egyik csatornán a Tüskevár modern feldolgozását (kb. 5-6 éves alkotás)....nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek. Vicc az egész, kész katasztrófa. A Tutajost megformáló figura és Bütyök is nulla, végig szinte látom, ahogy a forgatás zajlott, te jó ég!!! Nekem Matula figurája sem igazán hiteles, bár nem rossz. Hanem a rendezés, a dramaturgai......No comment. Kicsit piros pont a gyönyörű tájnak, de az nem menti meg az egész filmet. Nekem első kedvenc olvasmányom volt a Tüskevár kb. 30 éve, úgyhogy erre érzékeny vagyok. 

A gyerekekkel Két kis dínót...illetve Harry Potter 3-t olvasunk esténként. HP 3 bonyolultabb mű mint az első kettő, vagy csak nekem tűnik úgy...Általában fél óra után véget ér a mese, Réka persze még éhes a folytatásra, úgyhogy az ágyába vackor és olvassa tovább. Ez nagyon kedves a szívemnek és jó hogy így van. Folyékonyan olvas, csak az angol nevek zavarják, úgyhogy akár egyedül is olvashatná....de nem baj, majd olvas mást. Egyszer. Remélem. 

Jövő héten csúcskánikula, már előre félek tőle.....de majd csak túléljük. Majd korán indulok reggel dolgozni, mert van, hogy már fél nyolckor is meleg van. Ha beérek az irodába, máris cserélhetek pólót....Zuhanyzó még nincs. :) Rékának tábor a suliban, délután strand a tábor keretében.  Zalán szabad, várhatóan mamánál lesz, mert oda pedig került két kiscica, úgyhogy biztosan lesz kedve kiruccanni oda látogatóba.

Heti menü: holnapra még jut meggymártás és husi is elvileg

kedd- borsóleves, túrós tészta bacon darabokkal (ebből nekem csak leves jut) 
szerda - borsóleves, gyros csirkéből görög salátával (a gyerekeknek pici sültkrumpli)
csütörtök - csúcs kánikula, nem főzök, de hátha marad némi maradék :) 
péntek -   sült husi vagy pulykafasirt  kapros uborkasalátával  

Ennyi. Még öt nap és szabi. Most annyira kétségbeesve nem várom, sokkal nagyobb volt a visszaszámlálás a tanév végéig.... :) :) :) 





4 megjegyzés:

  1. Minden elismerésem a tiéd, nekem is fogynom kellene....Az egyik tanítványom 1600 kalóriával fogyott kb. 20 kg. Azóta is tartja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, tényleg? Ez inspiráló. :)
      Most elszánt vagyok, remélem a strandszezon tartja bennem a lelkesedést. :)
      Popianyu

      Törlés
  2. Én is pont a Yazio-t használom már vagy 1 hónapja, én 2500 kalóriára állítottam (hízás a cél), de sajna eddig egy deka se jött fel.. Fogyni a legegyszerűbb.. A szénhidrát, fehérje, zsír feloszlását is át tudod állítani..
    Sok sikert!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kinek mi az egyszerű. :-)
      Örülök,hogy jelentkeztél, neked is sok sikert!!

      Törlés

Megjegyzésedet, üzenetedet köszönöm!